AcasăPoliticaNoii ministri au depus juramantul

Noii ministri au depus juramantul

Tot mai multi doritori de functii sunt bagati in fata pe poarta Palatului Cotroceni

UPDATE – In prezenta sefului statului, care le-a urat succes in noua postura, Ligor, Dumitru si Buse au depus juramantul, parcurgand pasul necesar instalarii lor oficiale in posturile de conducere in cadrul ministerelor pentru care au fost considerati potriviti.

Ca un element de culoare, va spunem ca dupa ce a jurat sa respecte legile tarii, noul ministru delegat al Romanilor de Pretutindeni a uitat sa si semneze inscrisul continut in mapa pe care a inmanat-o sefului statului, motiv pentru care, odata ce i s-a semnalat omisiunea, a revenit la pupitrul instalat in Sala Unirii, pentru a face acest lucru.

Peste aproximativ cinci ore, trei dintre cei patru ministri care vor face parte din echipa condusa de Dacian Ciolos vor ajunge la Cotroceni.

Motivul prezentei lor in fata sefului statului, dar si al Guvernului, precum si ai conducerii celor doua Camere ale Legislativului este acela ca la ora 17 urmeaza sa inceapa ceremonia de depunere a juramantului, in Sala Unirii.

Ceea ce inseamna ca Mircea Dumitru – actualmente rector al Universitatii Bucuresti- va prelua portofoliul Educatiei, de la Adrian Curaj, Sorin Buse va fi numit la Transporturi, inlocuindu-l pe Dan Costescu de la sefia acestui minister, in timp ce functia de Ministru Delegat pentru Relațiile cu Romanii de Pretutindeni va fi preluata de Maria Ligor, pana de curand ambasadorul roman in Canada.

Va reamintim faptul ca Dacian Ciolos a anuntat marti seara schimbarile pe care si le doreste in Executivul sau, motivand acest pas prin faptul ca Guvernul intra intr-o noua etapa, „aceea a livrarii rezultatelor”, dar si ca sunt „domenii in care imi doresc sa dau un nou impuls pentru cele cateva luni care mai raman din acest mandat”. Totodata, interimar la Comunicatii va ajunge Dragos Tudorache.

author avatar
Cristina Stefan
81 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger