AcasăPoliticaNoii ministri de la Externe si Cultura depun in aceasta seara juramantul...

Noii ministri de la Externe si Cultura depun in aceasta seara juramantul la Cotroceni

Bogdan Aurescu si Hegedus Csilla vor deveni, oficial, ocupanti ai functiei de ministru al Afacerilor Externe, respectiv al Culturii, odata ce vor depune, luni seara, juramantul de investitura, la Palatul Cotroceni.

(sursa foto: mae.ro)

Cei doi vor depune juramantul in fata sefului statului, dar si a premierului, in cadrul unei ceremonii ce va incepe la ora 19, in Sala Unirii de la Cotroceni. Dupa aceasta etapa, reprezentantul UDMR, Hegedus Csilla, va deveni ministru al Culturii, post caruia ii revine si functia de vicepremier, in timp ce actualul secretar de stat in MAE, Bogdan-Lucian Aurescu, va prelua portofoliul de sef al Diplomatiei.

Presedintele Basescu a semnat, in cursul acestei zile, decretul de numire a lui Aurescu la sefia MAE. Va reamintim ca nominalizarea lui Csilla primise acceptul sefului statului inca de saptamana trecuta, cand pentru portofoliul de la Externe fusese propus Mihnea Motoc, actualmente ambasador al Romaniei pe langa Uniunea Europeana. Intre timp, s-a facut o noua propunere pentru preluarea functiei detinute anterior de catre Teodor Melescanu, in persoana lui Bogdan Aurescu.

(foto: alba24.ro)
author avatar
Cristina Stefan
118 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger