AcasăPoliticaNoii ministri ai Guvernului Ponta 3, aviz favorabil de la comisiile de...

Noii ministri ai Guvernului Ponta 3, aviz favorabil de la comisiile de specialitate din Parlament

La doar o zi dupa ce primul-ministru a anuntat lista, numele noi propuse pentru a face parte din Guvernul Ponta 3 au fost audiate, marti dimineata, in cadrul comisiilor de specialitate ale Parlamentului. Pana la aceasta ora, zece dintre viitorii ministri au primit, fara exceptii, avize favorabile.

UPDATE  – „Unda verde” din partea comisiilor de specialitate din Parlament au primit, marti la pranz, si Ioana Petrescu, viitorul ministru al Finantelor, succesorul liberalului Daniel Chitoiu, precum si Dan Sova, cel care va ocupa fotoliul de ministru al Transporturilor. In varsta de 34 de ani, Petrescu, actual consilier pe probleme fiscale al lui Ponta, a fost propusa de catre primul-ministru sa preia Finantele. La randul sau, Sova a primit 41 de voturi „pentru” si 9 voturi „impotriva” de la specialistii comisiilor reunite ale Senatului si Camerei.

–-

Gabriel Oprea, liderul UNPR, propus pentru a fi in fruntea Ministerului Apararii, dar si pentru functia de vicepremier, a trecut cu bine de evaluarea comisiilor parlamentare pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala din Senat si Camera Deputatilor. Propunerea a fost validata cu 20 de voturi „pentru”, cinci „impotriva” si patru abtineri.

Social democrata Rovana Plumb a primit aviz favorabil din partea comisiei parlamentare, cu 34 de voturi „pentru” si 16 „impotriva”, urmand sa ocupe portofoliul de Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si al Persoanelor Varstnice.

De asemenea, Kelemen Hunor a primit aviz favorabil, dupa ce a fost audiat de catre comisiile pentru cultura din Parlament (a primit 19 voturi „pentru” si 13 „impotriva” -n.r). Liderul UDMR urmeaza sa ocupe portofoliul culturii in Guvernul Ponta 3.

Propunerea lui Ponta pentru postul de minsitru al Economiei, in viitorul Cabinet, Constantin Nita, a fost vizat cu 28 de voturi „pentru” si 9 „impotriva”.

Vicepresedintele UNPR, Eugen Nicolicea, viitorul ministru delegat pentru Relatia cu Parlamentul din Cabinetul Ponta 3, a primit aviz favorabil de la comisiile parlamentare reunite, cu 20 de voturi „pentru” si 9 „impotriva”.

La randul sau, Doina Pana, viitorul ministru delegat propus pentru departamentul de Ape, Paduri si Piscicultura, a primit in aceasta dimineata aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor.

Si Aurelia Cristea, propusa ministru delegat pentru Dialog Social, a fost avizata de comisiile de specialitate, cu 30 de voturi „pentru” si 16 „impotriva”.

Cu 28 de voturi „pentru” si 9 „impotriva”, viitorul ministru pentru Intreprinderi mici si mijlocii, mediu de afaceri si turism, Florin Jianu, a trecut de audierile din comisiile de specialitate. La fel cum s-a intamplat si cu Razvan Nicolescu, propus pentru portofoliu de ministru delegat pentru Energie, care a primit, dupa audierile in comisiile de specialitate, 36 de voturi „pentru” si sapte „impotriva”.

148 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger