AcasăPoliticaNoi verificari in cazul biocidelor. Ciolos: Am primit mai multe informatii in...

Noi verificari in cazul biocidelor. Ciolos: Am primit mai multe informatii in aceste zile si de la SRI

In contextul anuntului ca raportul Inspectiei Sanitare de Stat in chesitunea dezinfectantilor folositi in spitale va ajunge la Parchetul General, care face o ancheta in aceasta privinta, premierul Ciolos, interimar la sefia Ministerului Sanatatii (MS), a mai anuntat cateva aspecte de importanta, pe aceeasi chestiune.

Si anume ca se va cere „firmelor producatoare si celor care pun pe piata produse biocide, sa vina cu al doilea certificat de analiza de la un laborator acreditat, tocmai pentru a avea aceasta posibilitate de comparatie si a evita situatiile in care firmele isi fac aceasta  analiza in propriile laboratoare, chiar daca ele sunt acreditate”.

Dar si ca, tot saptamana urmatoare, se va modifica un ordin de ministru, in privinta contractelor de management pentru directorii de spitale, astfel incat acestia din urma sa fie ‘stimulati’ sa informeze in chestiunea infectiilor nosocomiale.

In acest ultim context, Ciolos a precizat ca in aceasta perioada a primit o serie de informatii din directia SRi. „Am primit mai multe informatii in aceste zile si de la Serviciul Roman de Informatii. Apropo, domnul director mi-a aratat ca in ultimii ani a trimis autoritatilor guvernamentale mai multe informari legate inclusiv de infectiile nosocomiale. (…) Corpul de Control al Guvernului verifica, pe baza acestor informatii, face anumite verificari”, a detaliat Ciolos, premierul adaugand si faptul ca acestea includ si date despre biocide. „Da, contracte pentru dezinfectanti, pentru biocide. In primul rand, pe asta ne concentram, pentru ca pe astea am informatii, acum”, a conchis seful Guvernului si, interimar, si al MS.

sursa foto: Facebook

151 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger