AcasăPoliticaNitu, la Ministerul Justitiei in privinta chestiunii coloanelor oficiale

Nitu, la Ministerul Justitiei in privinta chestiunii coloanelor oficiale

Tiberiu Nitu il invata pe Radu Mazare cum sa-i conteste civilizat (si degeaba) pe procurori

Tiberiu Nitu a venit la Ministerul Justitiei (MJ), in cursul acestei dupa-amieze, pentru a vorbi cu Raluca Pruna pe marginea aspectelor mentionate de DNA din prima zi a saptamanii, cand procurorii au anuntat ca soliicta Senatului incuviintarea urmaririi penale a fosutlui ministru Oprea.

UPDATE: Nitu a parasit sediul MJ, in urul orei 17, alegand sa nu faca nicio declaratie, ca atare sa nu raspunda niciuneia dintre intrebarile adresate de reporteri. Trebuie precizat ca procurorul general a discutat peste o ora cu ministrul Pruna.

La scurta vreme dupa ce ministrul Justitiei preciza, la Palatul Victoria, la finele sedintei de Guvern, ca va avea in cursul zilei discutii cu procurorul general, in privinta chestiunii coloanelor oficiale, Tiberiu Nitu a ajuns la sediul MJ.

Raluca Pruna a subliniat ca nu a apucat pana la acel moment sa aiba o discutie cu Nitu, pe acest subiect, dar ca isi doreste sa afle punctul de vedere al procurorului general inainte de a lua o hotarare, adaugand, insa, ca „nu exclude nicio varianta” cand vine vorba despre mentinerea in functie sau o eventuala revocare a procurorului General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. „Inainte sa iei o decizie, cred ca trebuie sa discuti”, a precizat sefa de la MJ.

Luni, DNA mentiona, in comunicatul din care reiesea ca se cere avizul Senatului in privinta fosutlui sef al MAI, faptul ca „la data de 4 aprilie 2014, la Ministerul Afacerilor Interne s-a inregistrat Protocolul nr. 12 privind cooperarea in domeniul circulatiei rutiere, incheiat cu Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Ministerul Afacerilor Interne a fost reprezentat la incheierea protocolului de catre ministrul Oprea Gabriel, iar obiectul a fost cooperarea dintre cele doua institutii, in scopul insotirii autovehiculului utilizat de catre procurorul general cu echipaje ale politiei rutiere”, dar si ca „protocolul a reprezentat temeiul in baza caruia, incepand cu luna aprilie 2014, procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie i s-a asigurat, cu caracter permanent, insotirea deplasarilor efectuate pe raza municipiului Bucuresti”.

sursa foto: romaniatv.net

author avatar
Cristina Stefan
128 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger