AcasăPoliticaNicusor Dan demisioneaza invocand onoarea si o anumita promisiune: Nu a fost...

Nicusor Dan demisioneaza invocand onoarea si o anumita promisiune: Nu a fost o tafna de moment

Nicuşor Dan face prozeliţi

Nicusor Dan si-a anuntat demisia din USR, joi la amiaza, invocand trei motive pentru care a facut acest pas, cu mentiunea ca daca un for mai important decat Biroul National al partidului se va pronunta intr-un alt fel, in privinta redefinirii familiei traditionale, e gata sa-si schimbe decizia.

Pana sa se decida ce va face cu afilierea sa in privinta mandatului sau de parlamentar, Dan a adus in discutie motivele – trei la numar- care l-au facut sa isi anunte intentia de a pleca din partidul pe care l-a fondat si condus pana la momentul de fata. Prima a fost „opinia mea ferma ca lucrul cel mai rau care se poate intampla in Romania acum este ca dezbaterea principala sa fie cine fura, cine nu este pe cine apara traditiile si cine nu” , urmata de o a doua: „ca simt o datorie pentru oamenii care ne-au votat, tema aceasta a fameliei este foarte importanta pentru fiecare dintre ei, intima, care tine de identitate, de sentimentul religios. Chiar daca este important pentru ei ca persoane, nu si pentru societate” si ca, avand in vedere faptul ca votantii USR-ului s-au situat in ambele tabere, e convins ca „USR trebuie sa se adreseze si unora si altora”.

„O decizie asumata”

Invocand faptul ca ar fi putut trece peste aceste doua aspecte, „in virtutea faptului ca e un principiu al democratiei ca majoritatea are intotdeauna dreptate”, Nicusor Dan a adus in discutie un al treilea aspect, ce „tine de onoare”. „In etapale de formare a acestui partid (…) in zecile de intalniri pe care le-am avut cu oameni pe care incercam sa-i conving sa vina catre aceasta contructie le-am promis ca in acest partid este loc pentru toata lumea – si pentru progresisti si conservatori- si ca n-o sa fie o decizie in acest partid care sa fie in contradictie cu sentimentele lor”, a subliniat Dan, inainte de a continua, aducand in discutie urmatoarele aspecte: „imi asum ca am facut o promisiune de care nu m-am putut tine. E o chestiune de onoare. Asta antreneaza demisia mea, azi, din USR. Nu e nimic dramatic, este o constructie cu multi oameni, in constructia asta a aparut o majoritate, care vrea sa mearga intr-o directie, eu nu cred ca directia asta este buna, dar este dreptul lor sa o faca, le urez succes”.

Nu in ultimul rand, seful demisionar al USR-ului a dat de inteles ca lasa o portita deschisa. „Raman disponibil pentru politica romaneasca”, „pentru USR (…) daca-si reconsidera decizia pe care a luat-o in Biroul National”, a punctat Dan, inainte de a spune ca „a fost o decizie asumata, pe care am comunicat-o” la nivel intern, inainte de a se afla public de ea, si ca „nu a fost o tafna de moment”, si ca decizia va fi trimisa Biroului local al sectorului 6, de care apartine.

author avatar
Cristina Stefan
871 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger