AcasăPoliticaNicusor Constantinescu, suspendat de la sefia CJ Constanta

Nicusor Constantinescu, suspendat de la sefia CJ Constanta

La cateva zile dupa ce magistratii Tribunalului Constanta au dispus arestarea sa preventiva, intr-un dosar in care procurorii DNA il acuza de fapte de coruptie, Nicusor Constantinescu a fost suspendat din fruntea Consiliului Judetean Constanta.

Masura a fost luata la dispozitia prefectului judetului, Ion Constantin, si se mentine pana la expirarea masurii arestului preventiv luate in cazul social-democratului Constantinescu.

„Avand in vedere comunicarea Tribunalul Constanta, Sectia Penala, a incheierii nr.41/20.02.2015, pronuntata de Tribunalul Constanta in dosarul penal 1019/118/2015, inregistrata la Institutia Prefectului-Judetul Constanta cu nr. 2000/23.02.2015, prin care s-a dispus arestarea preventiva pentru o durata de 30 de zile a domnului Constantinescu Nicusor Daniel, astazi 24.02.2015, prefectul judetului Constanta, Constantin Ion, (…) a emis ordinul nr. 91/24.02.2015, prin care se constata suspendarea de drept a mandatului Presedintelui  Consiliului Judetean Constanta, Constantinescu Nicusor Daniel, pana la incetarea masurii arestarii preventive„, se mentioneaza in comunicatul Prefecturii Constanta. Pentru moment nu se cunoaste cine anume va prelua, temporar, atributiile sefului CJ Constanta.

Vinerea trecuta, Nicusor Constantinescu a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile, masura fiind luata intr-un nou dosar in care este cercetat. Social-democratul a constestat, insa, decizia Instantei, iar solicitarea sa privind anularea masurii preventive dispuse in cazul sau va fi judecata in cursul acestei zile, de catre judecatorii Curtii de Apel Constanta.

Procurorii DNA il acuza pe seful CJ Constanta de mai multe fapte de coruptie, mai exact de „abuz in serviciu (3 infractiuni, din care 2 in forma continuata), constituire a unui grup infractional organizat,  coruperea alegatorilor (2 infractiuni), conflict de interese (10 infractiuni, din care 5 in forma continuata), tentativa la abuz in serviciu, in forma continuata”.

author avatar
Cristina Stefan
106 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger