AcasăPoliticaNicolas Sarkozy, pus sub acuzare

Nicolas Sarkozy, pus sub acuzare

Dupa mai bine de 15 ore de la retinerea sa pentru audieri, fostul sef de stat francez a fost spus, oficial, sub acuzare, in noaptea de marti spre miercuri. Sarkozy se afla intr-o situatie fara precedent pentru un fost presedinte al Frantei, fiind cercetat pentru fapte de coruptie si incalcare a secretului profesional.

In acelasi dosar au fost pusi sub acuzare si avocatul fostului presedinte francez, Thierry Herzog, precum si magistratul Gilbert Azibert. Cat il priveste pe Nicolas Sarkozy, reprezentantii parchetului au anuntat, potrivit francetvinfo.fr, ca acesta este acuzat de trafic de influenta, dare de mita, dar si de incalcare a secretului profesional. Fostul lider de la Paris va fi cercetat in stare de libertate, demnitarul parasit, la primele ore ale aceste zile, respectiv in jurul orei 03, ora Romaniei, sediul anchetatorilor anticoruptie din Nanterre, unde a fost audiat.

Mai exact, Sarkozy este acuzat ca ar fi incercat, prin intermediul aparatorului sau legal, sa obtina anumite informatii confidentiale de la magistratul Azibert, in schimbul promisiunii unui „post de prestigiu” in Monaco, referitor la ancheta in care Nicolas Sarkozy este investigat. Aceasta cercetare este menita sa clarifice suspiciunea ca fostul lider francez ar fi primit, in mod ilegal, in campania electorala din urma cu sapte ani, anumite sume substantiale de bani, de la fostul dictator Muammar Gaddafi.

Citeste si: Franta ia exemplul Romaniei: Nicolas Sarkozi, retinut pentru trafic de influenta

Sursa foto: Facebook/Nicolas Sarkozy

111 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger