AcasăPoliticaNicolae Timofti vine in Romania. Se intalneste cu presedintele Iohannis, la Suceava

Nicolae Timofti vine in Romania. Se intalneste cu presedintele Iohannis, la Suceava

Cea de-a doua zi a saptamanii ii va regasi pe cei doi presedinti -ai Romaniei si Republicii Moldova- la acelasi eveniment.

Nicolae Timofti va veni in Romania, insa nu se va opri la Bucuresti, ci la Suceava, orasul din zona Moldovei fiind ales in mod special pentru intrevederea cu liderul de la Cotroceni.

Motivul este unul cat se poate de simplu: presedintele Republicii Moldova urmeaza sa primeasca, marti, titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii „Stefan cel Mare” din acest oras. Inainte de a participa la ceremonie, insa, cei doi sefi de stat vor avea convorbiri, la sediul unitatii de invatamant superior, in jurul pranzului, dupa cum se mentioneaza in programul sefului statului, facut public in cursul zilei de luni.

Ulterior, Timofti va participa, impreuna cu Klaus Iohannis, la evenimentul in cadrul caruia presedintelui moldovean ii va fi conferita inalta distinctie, pentru ca, la finele ceremoniei, liderii de la Bucuresti si Chisinau sa sustina o declaratie de presa comuna.

La plecarea de la universitatea suceveana,  in cursul dupa-amiezii, Klaus Iohannis si Nicolae Timofti se vor opri pentru a vizita Cetatea de Scaun a Sucevei, unul dintre cele mai cunoscute obiective istorice ale orasului.

author avatar
Cristina Stefan
148 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger