AcasăPoliticaNicio fapta buna nu ramane neimpozitata de guvernul Ciolos

Nicio fapta buna nu ramane neimpozitata de guvernul Ciolos

Introducerea obligativitatii platii asigurarilor de sanatate chiar si de catre persoanele care nu au niciun venit nu numai ca ii ”falimenteaza” pe romani, dar si incalca drepturile conferite de Constitutie – acuza ALDE prin vocea deputatului Cornelia Negrut.

ALDE il someaza pe premierul Dacian Ciolos sa lamureasca problema punerii la plata asigurarilor de sanatate a romanilor lipsiti

Tehnic vorbind, guvernul incearca sa mai jupoaie o piele de pe romanii care oricum traiesc la (sau sub) limita saraciei, pe care vrea sa ii oblige sa plateasca, lunar, asigurari de sanatate. ”Cum poti sa zici «am trait fara nici un venit» timp de sase luni? Ce ai facut? Ai vanat, ai sapat dupa radacini? Cum ai putut sa traiesti sase luni fara sa castigi nimic? Nu cumva vorbim nu de faptul ca nu ai castigat, ci de faptul ca nu ai declarat?”, declara plin de emfaza secretarul de stat la Finante Gabriel Biris, pledand in favoarea masurii. Intr-o tara in care exista pensii sau ajutoare de cativa lei, Biris isi permite sa ia peste picior oameni care traiesc poate din pomana vecinilor sau din ce pot cultiva pe un petic de gradina. Adept, cel mai probabil, al proverbului conform caruia nicio fapta buna nu ramane nepedepsita, Biris vrea ca, odata cu un blid de mancare dat semenilor lipsiti de noroc, binefacatorii sa se duca si sa le plateasca si asigurarile medicale. De care vor beneficia sau nu, stiut fiind ca multi dintre concetatenii nostri mor fara sa calce cu anii pragul spitalelor. Sau, si mai bine, sa nu se mai complice nimeni cu ajutorul nevoiasilor, ci sa-i lase sa moara de foame, caz in care ar disparea din evidenta populatiei acei romani care isi permit sa nu existe in scriptele Fiscului, jignindu-l astfel pe unul ca Biris. ”Dupa ce a participat la elaborarea si implementarea impozitului pe pierdere prin care s-a ajuns la falimentarea a 250.000 de firme (prin introducerea impozitului forfetar in calitate de consilier al lui Gheorghe Pogea, ministrul Finantelor Publice in primul guvern condus de Emil Boc- n.r.), Gabriel Biris vrea acum sa ii falimenteze si pe romani”, reclama Alde, prin vocea deputatului Cornelia Negrut. Considerand inacceptabila situatia, ALDE il someaza pe premierul Ciolos ”sa lamureasca public daca cele trei milioane de romani care nu au venituri vor fi condamnati sa nu mai poata trai de pe o zi pe alta”.

author avatar
Simona Badulescu
915 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger