AcasăPoliticaNici vorba de abandon. Ce plan are Iordache cu cele doua demersuri...

Nici vorba de abandon. Ce plan are Iordache cu cele doua demersuri dezbatute

Iohannis cere abandonarea gratierii, invocand „vointa cetatenilor” care au protestat recent, dar nu numai, ministrul Iordache merge mai departe cu proiectul, spunand, la randul sau, ca tine cont de public. Publicul cu care s-a consultat pe tema actului normativ supus dezbaterii.

Cam asa s-ar putea interpreta raspunsul pe care primul om din cadrul Ministerului Justitiei l-a formulat in momentul in care a fost intrebat -la finele consultarilor de la MJ pe tema gratierii si a modificarilor aduse Codurilor, in conformitate cu decizii ale CCR -despre cererea presedintelui de a renunta de tot la aceste doua demersuri. „Voi veni in fata Guvernului cu niste acte coerente, care sa respecte consultarea publicului„, a sustinut Florin Iordache, in chip de replica la solicitarea primului om in stat, formulata cu aproximativ doua ore inainte de momentul respectiv. De altfel, si anterior, ministrul a explicat, dupa dezbaterea publica, faptul ca textul initial al actului normativ cu privire la gratiere va fi, „fara indoala”, „amendat” si ca in redactarea variantei noi se va tine cvont de observatiile formulate inclusiv in cadrul consultarilor. DETALII AICI.

Klaus Iohannis a cerut, cu subiect si predicat, ca Executivul sa dea uitarii celor doua proiecte de acte normative, mai clar fie spus sa le abandoneze, aducand, va spuneam, drept argument, vrerea opiniei publice. „Guvernul nu poate sa treaca peste vointa cetatenilor, care este suverana. Vocea oamenilor nu mai poate fi ignorata! O democratie solida este una in care majoritatile nu abuzeaza de drepturile lor doar pentru ca detin, vremelnic, puterea. Solicit Guvernului sa abandoneze demersurile privind gratierea si modificarea Codurilor penale. Romania are doar de pierdut din prelungirea acestei situatii care a scos zeci de mii de romani in strada”, a notat presedintele, pe Facebook.

112 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ce mai larma,ce mai zbucium,balegarul nu mai poate sa-si execute supusii care nu-i dau ascultare.kwj da ascultare numai celor care l-au pus in jiltul de guvernator,tot prin fraude ca si precedesorul sau,insa a simtit ca pierde din puterile discretionare si se zbate ca pestele pe uscat.Daia nu mai poate el de manifestanti,sa presupunem ca nu se mai legifereaza in parlament cele doua legi,imediat va gasi alte pretexte sa-si cheme in strada manipulatii si in final sa-si puna guvernul mieau,format numai din mercenari,cu care sa scada si mai mult nivelul de viata al traitorilor din colonia sa.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger