AcasăPoliticaNegoita, candidatul papagal

Negoita, candidatul papagal

Dorinta lui Robert Negoita de a candida pentru presedintia PSD i-a scos din papuci pe social-democrati. ”Este intors cu cheita” – a tradus un pesedist cu vechi state de partid demersul lui Negoita.

Dorinta lui Robert Negoita de a candida la presedintia PSD i-a lasat cu gura cascata pe pesedisti

Intentia lui Robert Negoita i-a socat pe social-democrati, mai ales ca prospatul candidat la prima functie in PSD nici nu a terminat bine sa sarbatoreasca alegerea sa in fruntea PSD Bucuresti. Desi toata lumea buna pesedista spune ca Negoita a ajuns seful filialei doar cu ajutorul lui Liviu Dragnea, proaspatul candidat la prima functie in partid nu a ezitat sa-l faca de cacao pe binefacatorul sau declarand din start ca a decis sa candideze deoarece nu-i convine ca PSD sa aiba ”un premier inculpat si un presedinte (Dragnea – n.r.) condamnat intr-un proces”. Luat prin surprindere, Dragnea s-a abtinut de la o replica pe masura, multumindu-se sa declare ca afirmatia lui Negoita nu-l deranjeaza si ca oricine este liber sa candideze. Mai putin ingaduitor s-a dovedit a fi ”premierul inculpat” – Victor Ponta pe numele din buletin, care l-a avertizat pe Negoita ca nu e bine sa pomenesti de dosare atunci cand esti demnitar in Romania zilelor noastre: ”Eu am vorbit cu Robert si i-am zis ca e riscant sa zica de Liviu Dragnea, de mine. Daca maine e el, ce face?”.

Varianta Negoita – presedinte PSD e mai mult decat poate sa inghita Dragnea

Pesedistii netinuti in frau de procese si recursuri sunt cei care s-au viscolit cel mai rau, nepricepand neam ce l-a apucat pe colegul lor. Primul banuit ca l-ar mana in lupta pe Negoita a fost vranceanul Marian Oprisan – unul dintre putinii ”baroni” ramasi in viata dupa cruciada declansata de DNA. Ca sa scape de acuzatii, Oprisan s-a lepadat public de Negoita, declarand ca acesta este ”candidatul PNL la conducerea PSD” si ”un ganditor de dreapta imbracat in haine social-democrate”. Ministrul Comunicatiilor, Sorin Grindeanu, il vede tot pe post de marioneta pe Robert Negoita: ”Mie mi se pare foarte ciudat acest anunt (cel referitor la candidatura lui Negoita – n.r.), mai ales motivarea, prin care se face din punctul meu de vedere un atac direct la guvernare, la primul ministru. Eu sper sa nu fie jocuri in spate de alt tip”. Varianta ”Negoita – candidat papagal” nu-l bantuie doar pe Grindeanu, mai multi social-democrati afirmand chiar cu subiect si predicat ca Gabriel Oprea ar fi ”papusarul” proaspatului candidat la presedintia PSD. Un ”papusar” care vrea, via Negoita, sa puna mana pe PSD. O banuiala in acest sens pare sa-l fi incercat si pe Liviu Dragnea – care, auzindu-l pe Negoita, s-a hotarat sa dea dracului sentinta din procesul ”Referendum” si sa candideze la randul lui pentru sefia PSD.

author avatar
Simona Badulescu
911 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger