AcasăPoliticaNeculai Ontanu ramane in arest preventiv

Neculai Ontanu ramane in arest preventiv

Politicianul nu a primit din partea magistratilor vestea la care spera, respectiv aceea ca poate parasi arestul preventiv pentru a se intoarce acasa.

Adus, deunazi, din „Beciul Domnesc”, pentru a fi prezent la sedinta in care judecatorul Instantei Supreme a analizat contestatia formulata de Ontanu la decizia luata saptamana trecuta de magistratii Curtii de Apel Bucuresti, la propunerea procurorilor DNA in vizorul carora a intrat primarul, fostul lider interimar al UNPR a avut de asteptat pana in aceasta dimineata pentru a afla decizia instantei, avand in vedere ca instanta a ramas in pronuntare.

Doar ca vineri dimineata s-a aflat ca hotararea Inaltei Curti- una definitiva- a fost aceea ca Neculai Ontanu sa ramana in regim privativ de libertate, in Arestul Central al Politiei Capitalei, unde se afla inca de vinerea trecuta.

Va reamintim ca Ontanu a fost retinut de DNA pe 23 martie, fiind cercetat intr-un dosar in care a mai intrat in vizorul procurorilor si avocata Radu, aparatorul legal din dosarul „Rovinari-Turceni” al fostului premier. Procurorii sustin ca „in perioada 2006 – 2007, inculpatul Neculai Ontanu, primarul Sectorului 2 Bucuresti, a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la o persoana, beneficiar al unor drepturi litigioase (denuntator in cauza), pentru a facilita procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza sectorului 2, in conformitate cu prevederile Legii nr. 18/1991”, dar si ca „dupa emiterea titlului de proprietate, inculpatul Neculai Ontanu a primit o suprafata totala de teren de 1.500 mp, situata pe strada Barbu Vacarescu, care a fost transferata de catre denuntator, in mod gratuit, prin intermediul unor contracte de vanzare – cumparare fictive catre suspecta Radu Loredana Claudia si o alta persoana, interpusi indicati de edil”.

author avatar
Cristina Stefan
136 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger