AcasăPoliticaNe facem de rahat prin noi insine!

Ne facem de rahat prin noi insine!

Esecul inregistrat la europarlamentare a scos tot ce este mai rau din liberali, determinandu-i sa-si scuipe singuri pe „blazonul” partidului.

Crin Antonescu si Klaus Iohannis si-au depus mandatele in fata colegilor

Demisii, excluderi, scandal, reprosuri. Un spectacol de toata jena, aplaudat insa  la scena deschisa de adversarii care asteapta cu nerabdare sa rupa cate o bucata zdravana din PNL. De altfel, prima incercare a fost facuta deja. Montati de Victor Ponta, fostii ministri Daniel Chitoiu, Andrei Gerea si Radu Stroe, incolonati frumos in spatele lui Calin Popescu Tariceanu, au dat navala in sala de sedinta a PNL pentru a proclama invierea USL.  In loc de „adevarat a inviat!”, Tariceanu s-a ales cu cateva injuraturi zdravene de la colegi si cu invitatia de a iesi afara.

Ludovic Orban l-a dat afara pe Calin Popescu Tariceanu din sala de sedinta a PNL

„Unul dintre colegii mei a contestat calitatea de membru al PNL, domnul Orban, si a cerut presedintelui Antonescu sa supuna la vot acest lucru, cu toate ca nu Delegatia Permanenta a partidului stabileste calitatea de membru a cuiva, ci statutul. S-a supus la vot. Cu o majoritate s-a votat propunerea facuta de domnul Orban, asa incat am parasit sedinta. Lucrurile acestea mi se par cu totul si cu totul dintr-un film ireal”, a explicat Tariceanu scurta sa sedere la reuniunea liberala. Ce-i drept nu a plecat cu mana goala, ci cu Radu Stroe, care a fost exclus din partid.

Demisie in bloc

Calin Popescu Tariceanu le-a fortat mana colegilor de partid

Intre timp, conducerea PNL a demisionat  si ea in bloc, dupa ce Crin Antonescu si Klaus Iohannis si-au depus mandatele. „Am anuntat demisia mea in fata Biroului Politic Central avand in vedere ca obiectivul pentru care eu mi-am asumat responsabilitatea nu a fost atins. Colegii din Biroul Politic Central au procedat cu solidaritate, au demisionat si ei si sigur ca, in aceasta situatie, era necesara convocarea in termen cat mai repede a unui congres extraordinar”, a declarat Crin Antonescu. Un congres care va avea loc cel mai probabil spre sfarsitul  lunii iunie si din care nu se stie daca PNL va mai iesi intr-o singura bucata. Cert este ca in momentul de fata exista si un prim candidat. In persoana lui Ludovic Orban, singurul care si-a asumat din start acest rol. „Am spus ca, in momentul in care postul de presedinte al PNL va deveni vacant, voi candida la functia de presedinte al PNL”, a confirmat Orban. Neoficial, in cursa au mai fost „inscrisi” Klaus Iohannis si Calin Popescu Tariceanu. Primul, pe surse, liberalii sustinand ca Antonescu insusi ii va cere sa candideze. In cazul lui Tariceanu, suspansul l-a stricat Daniel Chitoiu. „Eu voi candida pentru o functie de conducere, iar pentru presedintia partidului il voi sustine pe Calin Popescu Tariceanu” , a precizat fostul vicepresedinte liberal.

[poll id=”762″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
1.266 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger