AcasăPoliticaNastase, despre declansarea actiunii penale impotriva lui Ponta: "Nu suntem capabili..."

Nastase, despre declansarea actiunii penale impotriva lui Ponta: „Nu suntem capabili…”

La un week-end distanta de la aflarea vestii ca procurorii anticoruptie au dispus demararea actiunii penale in cazul sefului Execitivului, fostul premier Adrian Nastase, totodata fost lider al formatiunii conduse actualmente de catre Victor Ponta, s-a pronuntat cu privire la chestiunea care i-a facut atat pe seful statului, cat si pe liberali sa ii ceara demisia actualului sef de la Palatul Victoria.

Mai precis, prin intermediul unei scurte analize postate, in prima zi a acestei saptamani, pe blogul sau, Adrian Nastase se intreaba, retoric, cui anume foloseste aceasta situatie care il are in centrul ei pe premier. Fostul sef al Guvernului ajunge, insa, destul de repede la concluzia ca in Romania coabitarea la nivel politic e un tel departe de a fi atins. „Pe fond, am acceeasi parere cu cei mai multi dintre voi in ceea ce priveste declansarea actiunii penale impotriva premierului Ponta. Ma calauzeste vechea intelepciune – cui prodest? Este destul de clar obiectivul urmarit. Ajung insa la o concluzie trista. Nu suntem capabili de coabitare politica”, e de parere Nastase.

Nu in ultimul rand, insa, fostul premier tine sa atraga atentia asupra faptului ca Romania are nevoie, la acest moment, de stabilitate politica, si nu de o situatie de acalmie la nivelul clasei politice, indeosebi in contextul situatiei de la granita estica, respectiv al tensiunilor ce afecteaza Ucraina. „Nu cred insa ca cei care au pornit aceasta operatiune ACUM s-au gandit si la implicatiile strategice pentru Romania. Probabil ca au avut in vedere doar mici interese personale sau de clan. Din pacate…”, conchide Nastase.

381 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger