AcasăPoliticaNastase darama Guvernul Ponta

Nastase darama Guvernul Ponta

Fostul premier Adrian Nastase sustine ca partenerii nostrii externi si adversarii politici interni ai Executivului Ponta urmaresc legarea guvernului de maini si de picioare.

Lasat balta de pesedistii, Adrian Nastase propune desfiintarea guvernului condus in prezent de fostul sau pupil Victor Ponta

Analizand, pe un ton lejer, situatia, Nastase conchide ca actualul guvern va sfarsi prin a fi pus sub tutela, asta dupa ce va fi ”ancorat” zdravan cu trei legaturi, dupa modelul folosit in cazul ”puietilor de platani din Soseaua Kiseleff”: ”O <<ancora>> o reprezinta FMI, impreuna cu Comisia Europeana. O a doua <<ancora>> este constituita de Presedintie si de CSAT, prin Noua Strategie de Aparare a tarii, care extinde atributiile acestora in cele mai multe domenii guvernamentale. In fine, a treia <<ancora>> ar deveni Comitetul de monitorizare macroeconomica, cel care ar cenzura strategiile macro-economice ale guvernului. Aceste trei <<ancore>> vor realiza o adevarata tutela a Executivului, care ar ramane, intre altele, cu rolul de tap ispasitor in fata DNA pentru semnaturile de punere in aplicare”. Iar daca tot asa stau lucrurile, Nastase propune eliminarea art. 102, alin. 1 din Constitutie, care prevede ca Guvernul este cel care conduce administrativ tara si asigura realizarea politicii interne si externe a tarii.

Executivul condus de Victor Ponta risca sa ajunga doar o institutie de decor, sustine Nastase

Iar daca aceasta varianta nu surade cui tebuie, Nastase avanseaza o solutie rdicala: renuntarea totala la guvern si inlocuirea sa cu ”un secretariat care sa aduca la indeplinire deciziile Noului Consiliu de tutela”.

Preda: Premierul e blond!

Europarlamentarul Cristian Preda il ia peste picior pe Gabriel Oprea, dupa ce acesta a sustinut ca UNPR  are 500.000 de membri batuti pe muche. ”Daca UNPR are 500 de mii de membri, cum se lauda generalissimul Gabita Oprea, atunci Ponta e blond, iar Blaga joaca varf la Rapid!”, a comentat ironic Preda pe  contul sau de Facebook. ”Care Blaga, Vasile sau Lucian?”, a intrebat scriitorul Florin Toma, interesat probabil de soarta Rapidului. ”Amandoi” a raspuns prompt si in continuare sarcastic Cristian Preda.

author avatar
Simona Badulescu
1.770 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger