AcasăPoliticaMotivele pentru care lui Grindeanu-i tremura scaunul

Motivele pentru care lui Grindeanu-i tremura scaunul

S-au spus multe in ultimele zile despre masura in care Liviu Dragnea ar dori sau nu sa-i scurteze lui Sorin Grindeanu luna de miere din cladirea Guvernului.

Presa a discutat despre plusurile si minusurile unei astfel de decizii, fiind avansate ipoteze si speculatii care exploreaza scenarii multiple. Lasand la o parte toate acestea, este evident ca o privire asupra guvernului nu strica, iar scorul pentru Grindeanu nu este neaparat unul extraordinar.

Muncim si noi ceva

Gurile rele atasate de Palatul Victoria spun ca Sorin Grindeanu are un program de lucru mai degraba lax. Fara ora fixa de venire sau de plecare, actualul premier se pare ca prefera sa munceasca maximum 2 ore pe zi. Pentru ca nu vrea sau pentru ca nu poate mai mult, este un mister. Acest ritm relaxat de viata se vede pe deplin in felul in care a functionat guvernarea pana acum.

Uite programul, nu-i programul

E drept ca domnul Grindeanu nu se bucura de o situatie clasica de premier, fiind plasat intr-un fel de no man’s land (intre autoritatea deplina de prim ministru si statutul de secretara docila a lui Liviu Dragnea). Insa nici ceea ce ar putea face nu gestioneaza cu demnitate. Trebuia, spre exemplu, sa aplice programul de guvernare. Nu am vazut nici drumuri, nici poduri, nici autostrazi, nu a plouat cu fonduri suverane iar salariile bugetarilor se maresc mai incolo. La finante, ba avem nevoie de consultanti fiscali ba nu avem nevoie. Aproape totul merge brambura in executiv iar promisiunile electorale ale PSD sunt departe de a fi puse in act. Sigur, sigur, vor spune unii, aceste lucruri sunt firesti cata vreme programul stufos de guvernare este greu de aplicat pentru ca trage de limitele bugetare cu toata forta. Poate fi adevarat sau poate sa nu fie. Nu exista urma de tagada insa asupra faptului ca Grindeanu, spre deosebire de romanii care nici nu fac parte din PSD si poate nici nu au votat partidul, nu a refuzat functia de premier. Daca o refuza, spunand ca nu poate aplica programul de guvernare, ca sunt standarde prea inalte, ca seful lui ii propune o ineptie, intelegeam. Grindeanu n-a zis nici „pas.” S-a asezat comod pe un scaun de premier care avea atasate toate tinichelele posibile. Acum, pe limba lui, va pieri probabil. La fel cum el nu a pus intrebari, se pare ca nici PSD nu va pune cand ii va trage scaunul de sub sezut.

author avatar
Andrei Coman
2.022 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger