AcasăPoliticaMotiunea PNL, respinsa. Liberalii anunta deja o noua astfel de initiativa. Blaga:...

Motiunea PNL, respinsa. Liberalii anunta deja o noua astfel de initiativa. Blaga: Nu sta Romania in Victor Ponta

Desi demersul initiat de formatiunea pe care o conduc nu a avut succesul dorit de liberali, copresedintii partidului de Opozitie – Gorghiu si Blaga- s-au aratat convinsi ca, in cele din urma, premierul Ponta va fi inlocuit din fruntea Guvernului.

De altfel, in cadrul unei declaratii comune, sustinute pe holurile Parlamentului, la scurta vreme dupa ce s-a anuntat rezultatul votului la motiunea de cenzura, Gorghiu a dat de inteles ca bucuria de la acest moment a social-democratilor va fi una de scurta durata, pentru ca in toamna primul-ministru va fi vizat de o noua astfel de initiativa a Opozitiei. Pentru moment, insa, copresedintele nu a oferit mai multe detalii in privinta acestui plan de „taxare” a Guvernului. „Nu vom sta cu mainile incrucisate. (…) O motiune de cenzura, in toamna, impotriva Guvernului lipsit de legitimitate, cu siguranta va avea succes”, a sustinut Alina Gorghiu.

La randul sau, fostul lider al PDL si-a manifestat convingerea ca social-democratii pot gasi un  premier mai bun ca Ponta. „Si eu cred ca (…) domnul premier nu face altceva decat sa-si prelungeasca agonia, pentru ca Romania este in criza, a fost provocata de dansul (…), iar credibilitatea domniei sale se duce praf tocmai datorita actiunilor pe care le are in fiecare zi (…) Nu sta Romania in Victor Ponta”, a mentionat Vasile Blaga.

Dupa ce motiunea PNL-ului a fost respinsa, initiativa neintrunirnd cele 278 de voturi favorabile necesare aprobarii sale in Parlament, ci doar 194 de voturi „pentru” si 13 impotriva, premirul Ponta a iesit din sala declarand, scurt, ca e gata sa revina la lucru. „Avem Guvern, avem majoritate, haideti sa ne apucam de treaba. Toate celelalte lucruri le putem discuta de luni. Va multumesc”, a declarat seful Guvernului.

author avatar
Cristina Stefan
120 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger