AcasăPoliticaMotiunea "Ministerul MTO - minciuna, taxare, oprirea economiei", respinsa de deputati

Motiunea „Ministerul MTO – minciuna, taxare, oprirea economiei”, respinsa de deputati

Alesii din Camera Deputatilor au respins motiunea care viza politicile ministerului Finantelor, condus de Ioana Petrescu, demers inaintat de catre reprezentantii opozitiei, respectiv parlamentarii PNL si PDL.

Supusa la vot, motiunea simpla a intrunit 217 optiuni exprimate „impotriva” demersului, 103 „pentru” si cinci abtineri, ca urmare a fost respinsa de deputati, in sedinta de miercuri, anunta Antena3.

Parlamentarii liberali si democrat-liberali si-au justificat initiativa ce viza politica ministerului Finantelor prin faptul ca vor sa traga un semnal de alarma „in privinta directiei economice gresite spre care se indreapta Romania sub conducerea Guvernului Ponta”. Demersul a fost semnat de 108 deputati ai Aliantei Crestin-Liberale, respectiv 73 deputati ai PNL si 35 de deputati democrat-liberali.

Prin motiunea in cauza, grupurile parlamentare ale celor doua formatiuni politice cereau ministrului Finantelor Publice sa prezinte, printre altele, „politicile fiscale pe care Guvernul le va implementa pentru oprirea declinului economic, iesirea din recesiune si relansarea cresterii economice; calendarul revizuirii si rescrierii Codului fiscal, a altor initiative legislative din domeniu (…) politicile guvernamentale privind crearea de noi locuri de munca si de stimulare reala a mediului de afaceri”.

author avatar
Cristina Stefan
146 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger