AcasăPoliticaMortii de la Colectiv dezgroapa hoitul politicii

Mortii de la Colectiv dezgroapa hoitul politicii

Zecile de mii de protestatari iesiti, marti seara, pe strazile Bucurestiului au bagat spaima in politicieni. Rezultatul: premierul Victor Ponta si-a dat demisia, lasandu-l astfel somer si pe Gabriel Oprea.

Tsunami-ul popular i-a maturat peste noapte pe premierul Victor Ponta, pe ministrul Gabriel Oprea si pe primarul Cristian Popescu Piedone
Romanii satui de coruptie, spagi, birocratie si ifosele demnitarilor au ”colindat”, marti seara, sediile Guvernului, Parlamentului, Ministerului de Interne si Primarie sectorului 4, unde au cerut demisiile premierului Victor Ponta, ministrului Gabriel Oprea, primarului Cristian Popescu Piedone si a tuturor parlamentarilor, ca sa fie masa completa. Contrar oricaror asteptari, Victor Ponta, cunoscut drept ”premierul greu de demis” s-a conformat imediat cererii. Culmea, primul care a anuntat demisia premierului a fost seful sau de partid, Liviu Dragnea, informatia fiind confirmata ulterior de Ponta. ”Sper ca depunerea mandatului meu si al Guvernului sa satisfaca asteptarile celor care au iesit in strada”, a comentat acesta, odata cu anuntul demisiei.

 

 

Gabriel Oprea

La scurt timp, Ponta l-a propus ca premier interimar pe Mircea Dusa – nume la auzul caruia presedintele Klaus Iohannis nu s-a grabit sa spuna nici da, nici ba. Asa cum era firesc, demisia lui Ponta l-a lasat fara job si pe ministrul Gabriel Oprea – alt demnitar aflat pe lista neagra a protestatarilor. ”Aseara, banuiesc ca Victor Ponta o sa va confirme, in urma tragediei din Clubul Colectiv, unde Ministerul de Interne si-a facut datoria, am vorbit cu premierul, la ora 23.00, si impreuna am decis ca trebuie sa ascultam glasul strazii si cea mai buna decizie este ca Victor Ponta sa isi depuna mandatul. Era normal si asa este corect”, a comentat Oprea situatia. Impulsionat probabil de gestul celor doi, Cristian Popescu Piedone nu a mai stat nici el mult pe ganduri, ci a demisionat din fruntea Primariei sectorului 4.

Cristian Popescu Piedone

”Poate ca atunci cand mii de oameni ies in strada sa-ti ceara sa pleci si alte mii cer acelasi lucru pe retelele de socializare, e bine uneori sa asculti”, a filozofat fostul edil in mesajul public de adio. Dinpacate pentru politicienii de toate culorile, sacrificarea celor trei demnitari nu i-a multumit pe protestatari, care au decis sa iasa in continuare pe strazi pana cand ”va fi numit un guvern de tehnocrati”.

author avatar
Simona Badulescu
1.299 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger