AcasăPoliticaMonica Macovei: "Voi organiza un referendum pentru eliminarea imunitatii parlamentarilor"

Monica Macovei: „Voi organiza un referendum pentru eliminarea imunitatii parlamentarilor”

Monica Macovei, una dintre candidatele importante la alegerile prezidentiale de duminica, a prezentat cateva dintre planurile pe care le are, in cazul in care va deveni seful statului.

Daca Traian Basescu s-a prezentat drept un presedinte jucator, Monica Macovei sustine ca va fi un presedinte arbitru bun, nu un presedinte jucator.

„Atunci cand se va incalca legea, voi ridica cartonasul galben sau pe cel rosu pentru a atrage atentia ca s-a incalcat legea”, a spus Monica Macovei, intr-un interviu acordat pentru b365.ro.

Monica Macovei se lauda ca este o persoana care cauta solutii, nu scuze, si ca una dintre misiunile ei este de a elimina imunitatea parlamentarilor.

„Primul lucru pe care il voi face ca presedinte va fi sa semnez decretul pentru organizarea referendumului de eliminare a imunitatii parlamentarilor, ministrilor si presedintelui”, a declarat Monica Macovei.

Candidat independent la alegerile prezidentiale, Monica Macovei sustine ca spera ca, in cazul in care va deveni presedintele Romaniei, sa existe o majoritate de parlamentari responsabili care sa faca o motiune de cenzura impotriva lui Ponta.

„Daca parlamentul nu ne va scapa de Ponta, va trebui sa colaborez institutional cu el. Dar nu se pune problema sa coabitez cu Ponta si, in nici un caz, nu se pune problema sa negociez numirea de procurori cu el”, a spus Monica Macovei.

author avatar
Cristi Ionita
119 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger