AcasăPoliticaMonica Macovei se impinge la Cotroceni

Monica Macovei se impinge la Cotroceni

Europarlamentarul PDL Monica Macovei vrea sa candideze pentru Cotroceni, in numele noii formatiuni PNL-PDL. Pana sa apuce sa o refuze liberalii, colegii sai democrat-liberali au declinat din start oferta.

Desi nici pedelistii si nici liberalii nu o vor, Monica Macovei tine mortis sa candideze la Presedintie in numele noii formatiuni PNL-PDL

In opinia Monicai Macovei, fuziunea PNL-PDL a creat ”o noua realitate politica” fata de momentul in care PDL a organizat alegeri interne pentru desemnarea candidatului sau la Presedintie, prin urmare ”e firesc sa masori mai multi candidati” – printre care si ea. Solicitarea lui Macovei s-a izbit insa de refuzul hotarat al liderului PDL, Vasile Blaga: ”PDL si-a desemnat in cel mai democratic mod cu putinta candidatul la functia de presedinte, avem si un parcurs cu PNL”. Chestionat in continuare pe tema posibilitatii ca Macovei sa candideze la Cotroceni in numele PNL-PDL, Blaga s-a enervat vizibil. ”Eu nu am vorbit despre candidatul lu’ mama pana acum! Am vorbit despre candidatul dreptei si cele doua etape (…) Candidatul nostru a fost stabilit de partid. Oricine, inclusiv dansa, putea sa candideze. Nu e pe toane, e pe regulamente si dansa respecta foarte mult legile si regulamentele”, a pus punct discutiei liderul PDL. Refuzata fara drept de apel, Macovei nu se lasa: ”Eu imi mentin solicitarea si ma adresez acestei constructii de dreapta pentru ca mi se pare firesc sa fie mai multi candidati evaluati si cel mai bun sa intre in aceasta cursa”.

Cristian Preda nu mai crede in victoria dreptei

Speriat de numarul mare de candidati rasariti pe ogorul dreptei dambovitene, europarlamentarul PMP Cristian Preda priveste pesimist la prezidentialele din toamna. ”In fortele politice de dreapta nu exista disponibilitate pentru un compromis negociat inteligent, ci doar incredere in sondaje (…) E mai probabil sa avem mai multi candidati rebeli si/sau independenti decat un candidat-vedeta care sa adune in jurul sau energii care sunt azi demobilizate sau prost orientate”, comenteaza profund nemultumit Preda. Ca dovada ca are dreptate, Preda a enumerat lungul sir al ”dreptilor” care aspira in acest an la Cotroceni: Klaus Johannis si Crin Antonescu (PNL), Catalin Predoiu, Monica Macovei si Mihai Razvan Ungureanu (PDL), Cristian Diaconescu (PMP), Calin Popescu Tariceanu (sustinut de noul partid) si Viorel Catarama (independent).

author avatar
Simona Badulescu
612 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger