AcasăPoliticaMonica Macovei a anuntat ca voteaza la Londra. Cere prelungirea programului de...

Monica Macovei a anuntat ca voteaza la Londra. Cere prelungirea programului de votare in strainatate

Fostul candidat independent la primul tur al scrutinului pentru cea mai inalta functie in stat a ales sa voteze, pe 16 noiembrie, in capitala Marii Britanii. Dupa ce si-a exprimat optiunea electorala, Monica Macovei a anuntat ca cere prelungirea programului de votare la sectiile de votrare in fata carora romanii aflati in strainatate asteapta la coada.

Dupa ce intr-o prima faza a anuntat, duminica, faptul ca a decis sa-si exercite dreptul constitutional in afara tarii, mai exact intr-o sectie de votare din cadrul Institutului Cultural Roman, in Londra, unde urma sa voteze in jurul orei 15.30, ora Romaniei, alaturi de romanii aflati in capitala Angliei, fostul ministru al Justitiei a precizat, prin intermediul contului sau oficial de Facebook, ca solicita Biroului Electoral pentru sectiile de votare din strainatate prelungirea orarului de vot in diaspora.

Macovei isi motiveaza demersul prin faptul ca romanii aflati la cozi in fata sectiilor de votare din afara tarii „nu au nicio vina pentru ca procesul electoral a fost prost organizat, iar acest lucru nu trebuie sa le anuleze un drept fundamental”. Astfel, europarlamentarul a redactat o solicitare adresata presedintelui BES, judecatorul Iulian Panait, in care cere ca, in cazul in care, la ora 21, cand se inchid oficial urnele, sunt oameni care asteapta la rand si nu au votat, sa fie prelungit orarul sectiilor de votare. Va reamintim ca Macovei a formulat o solicitare similara si in cazul primului tur al alegerilor prezidentiale, cel desfasurat pe 2 noiembrie.

Va prezentam, integral, textul solicitarii Monicai Macovei:

„Catre: Biroul Electoral pentru sectiile de votare din strainatate

Domnului Judecator Iulian Panait

SOLICITARE PRIVIND PRELUNGIREA ORARULUI SECtIILOR DE VOTARE

In urma sesizarilor pe care le-am primit din partea alegatorilor cetateni romani din diferite orase din strainatate, care stau la cozi imense la sectiile de votare pentru a-si exercita un drept fundamental, va solicit sa prelungiti orarul tuturor sectiilor de vot din strainatate, pentru situatia in care la ora 21.00 mai sunt oameni care nu au votat.

Tinand cont ca, din informatiile primite, sunt cetateni romani care stau deja la coada de peste 7-8 ore si nu au putut inca sa voteze, este de asteptat ca la ora 21.00 in fata locurilor unde sunt amenajate sectii de votare sa ramana mii de oameni la coada.

Cetatenii romani aflati la coada la sectiile de votare din strainatate nu au nicio vina pentru ca procesul electoral a fost prost organizat, iar acest lucru nu trebuie sa le anuleze un drept fundamental.

Monica Macovei, 16 noiembrie 2014

Deputat in Parlamentul European”.

162 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger