AcasăPoliticaMiscarea dreptei nu e Populara

Miscarea dreptei nu e Populara

Odata depasita etapa europarlamentarelor, PNL, PDL si Forta Civica sunt gata sa se aseze la masa negocierilor. Nu acelasi lucru se poate spune si despre Partidul Miscarea Populara, care a ramas la faza de „tatonari”.

Crin Antonescu, Vasile Blaga si Razvan Ungureanu, gata sa se aseze la masa negocierilor
Vasile Blaga
Razvan Ungureanu
Elena Udrea nu mai crede intr-o coalitie de dreapta

„Daca partidele de dreapta nu coopereaza, ajungem ca in 2000, bucurosi sa-l votam pe Iliescu”, declara, deunazi, democrat-liberalul Theodor Stolojan.  O perspectiva sumbra, daca ne gandim ca in secunda doi Crin Antonescu si Razvan Ungureanu discutau deja despre o alianta, iar Vasile Blaga alerga sa-i prinda din urma. „Vremea orgoliilor a trecut. A devenit irelevant  in jurul cui se va uni dreapta. (…) Sunt destui oameni politici responsabili in Romania in partea dreapta, partide politice responsabile care au invatat lectia din votul de duminica pe seama lucrurilor care s-au intamplat, pe seama constatarii dezastrului electoral. Trebuie sa facem ceva pentru a nu lasa tara in mana PSD”, a afirmat Razvan Ungureanu, la finalul intalnirii pe care a avut-o cu liberalii. Dupa Ungureanu, urmatorii care si-au anuntat intrarea la negocieri au fost democrat-liberalii. „Am evaluat situatia politica la zi, o sa analizam rezultatele si, desigur, posibilitatile de coagulare a dreptei, pe care noi nu le-am exclus niciodata. Dimpotriva, vorbim de luni si luni de zile despre asta. Si avem si o calitate: nu am contribuit niciodata la disiparea fortelor de dreapta. De aceea, am ajuns la concluzia ca trebuie sa avem discutii cu PNL, PNL si PDL fiind principalele forte de dreapta din Romania”, a precizat presedintele PDL, Vasile Blaga.

Udrea nu mai crede in „dreapta unita”

Desi sustine in continuare ca PSD-ul poate fi invins doar daca exista un acord intre formatiunile de dreapta, Elena Udrea pune cruce din start unui proiect de acest gen. „Partidele de centru dreapta nu se vor uni. Nu pana la alegerile din toamna. (…) Incapacitatea politicienilor de a genera un proiect comun este dublata de frustrarile si parti pris-urile analistilor de dreapta, care fac exact ce critica la liderii politici: unitatea dreptei, dar cum vrem noi si in jurul cui vrem noi. De aceea, ca unul dintre foarte putinii care chiar au incercat concret si incearca si acum sa realizeze o coalitie a fortelor anti PSD, va spun ca nu mai cred ca este posibil”, a declarat deputatul PMP. Cateva ore mai tarziu, dupa ce a depasit faza pesimista in care intrase, Udrea a revenit precizand ca se poarta discutii in continuare pentru formarea unei coalitii de dreapta.

[poll id=”763″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
1.026 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger