AcasăPoliticaMircea Geoana ofera patru motive: De ce PSD trebuie sa aiba un...

Mircea Geoana ofera patru motive: De ce PSD trebuie sa aiba un candidat propriu la prezidentiale!

Incepand prin a spune ca alegerile pentru cea mai inalta functie in stat sunt cele mai importante atat din punctul de vedere al participarii politice, cat si al implicarii civice a celor peste zece milioane de alegatori, Mircea Geoana enumera patru motive pentru care PSD, „cel mai mare partid din Romania”, „nu isi permite sa nu aiba un candidat propriu”.

Intr-un mesaj elaborat, postat joi pe contul sau de Facebook, fostul lider al Senatului detaliaza, pe puncte, argumentele pentru care formatiunea din care face parte – si despre care s-a aflat inca de zilele trecute ca ia in calcul varianta de a-l propune in cursa pentru Cotroceni, in cazul in care Victor Ponta nu decide sa intre el in lupta pentru presedintie -trebuie sa aiba un candidat propriu.

Un prim motiv ar fi acela ca PSD-ul are responsabilitatea, considera fostul sef al Diplomatiei, de a propune un „altfel de presedinte” pentru Romania.” Dupa 10 ani de regim prezidential de dreapta care mai mult a distrus, care a intetinut scandaluri si crize politice permanente, Romania are nevoie de un presedinte de centru-stanga echilibrat. De un presedinte cu viziune economica, un om capabil de constructie, cu abilitati demonstrate de negociator”, mentioneaza Mircea Geoana.

Urmatorul sau argument in favoarea ideii ca social-democratii sa propuna un candidat propriu pentru Cotroceni ar fi acela ca nu crede ca electoratul fidel PSD-ului ar vota un politician „sustinut” de partidul condus de Ponta, dar care sa provina din alta formatiune politica.  „Nu putem rata sansa de a schimba pana la capat regimul Basescu, printr-o decizie care va duce la pierderea voturilor PSD. Electoratul PSD nu va vota in bloc un candidat sustinut de partid, dar care vine din alta parte. Iar fara votul masiv al electoratului PSD, orice candidat ”sustinut” nu ajunge in turul doi”, considera social-democratul.

In continuarea postarii sale, Geoana e de parere ca e nevoie ca PSD-ul sa aiba cadidat propriu pentru a pastra conexiunea cu simpatizantii: „Nu putem pune in pericol pozitia PSD de cel mai mare partid al Romaniei care ofera tarii stabilitate si o alternativa buna la conflictele unei drepte faramitate. Absenta PSD din cursa prezidentiala ar insemna si pierderea conexiunii dintre simpatizantii nostri si partid”.

Nu in ultimul rand, Geoana spera ca viziunea sa sa fie si cea impartasita de Congresul social-democratilor, respectiv ca e nevoie de un PSD-ist care sa intre in lupta pentru Cotroceni si pentru ca e nevoie sa se mentina „ceea ce a fost bun” din alianta cu PNL_ul, inainte de ruperea Uniunii Social Liberale. „Dupa experienta cu Antonescu, nu vad cum un Congres PSD ar putea decide sustinerea unui alt candidat care sa nu fie membru PSD. Trebuie pastrat ce a fost bun in proiectul USL. USL a fost votat in 2012 si el ar fi trebuit sa guverneze pana in 2016, insa liberalii au decis altceva”, suna concluzia lui Geoana, privitor la cele patru motive pentru care e nevoie ca PSD-ul sa meaga la alegerile prezidentiale cu propriul candidat.

author avatar
Cristina Stefan
214 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger