AcasăPoliticaMircea Geoana le baga mortul in casa social-democratilor: Primarii incompatibili, ”bomba nucleara”

Mircea Geoana le baga mortul in casa social-democratilor: Primarii incompatibili, ”bomba nucleara”

Mircea Geoana le cere liderilor PSD sa rezolve cat mai repede problema primarilor incompatibili

Daca vor sa se bazeze in continuare pe sprijinul lor in alegeri, liderii PSD ar trebui sa gaseasca o solutie pentru a-i scapa pe alesii locali de prigoana ANI, avertizeaza senatorul Mircea Geoana.

Alesii locali din toata tara se plang ca sunt hartuiti de ANI

”Nu avem nevoie de o vanatoare de vrajitoare impotriva unui numar atat de mare de primari”, sustine fostul lider social-democrat, care face apel la colegii din Parlament si Guvern sa rezolve ”institutional” aceasta situatie. Ca sa fie si mai convingator, Mircea Geoana insista asupra ”neplacerilor politice” pe care PSD si USL le vor intampina in cazul in care primarii si presedintii de consilii judetene vor fi pusi la zid de ANI. ”Problema integritatii si incompatibilitatii este o problema care, netratata la timp si cu pricepere, poate deveni o bomba nucleara.

Mircea Geoana le cere liderilor PSD sa rezolve cat mai repede problema primarilor incompatibili

Mai mult, ea reprezinta si o problema politica pentru PSD si USL. Cum ar arata europarlamentarele si prezidentialele de anul viitor cu o treime din trupe anihilate?”, a mai subliniat senatorul PSD. Totodata, acesta a precizat ca tema trebuie abordata constructiv si nu sub forma ”un razboi politic sau institutional”. ”Trebuie gasit un echilibru intre interesul public legat de integritatea totala a oamenilor care lucreaza in institutiile administratiei publice locale/centrale si interesul public legat de buna administrare a comunitatilor locale si a tarii. (…)Legislatia romaneasca trebuie imbunatatita astfel incat Agentia Nationala de Integritate sa desfasoare cu prioritate o activitate consistenta de informare, educare si formare a alesilor si angajatilor din sistemul public, iar dupa aceea, daca persista situatii de incompatibilitate, sa aplice legea cu maxima duritate”, a conchis Mircea Geoana.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
472 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger