AcasăPoliticaMircea Diaconu, dupa castigarea mandatului de europarlamentar: Simplitatea aduce succes. N-am spus...

Mircea Diaconu, dupa castigarea mandatului de europarlamentar: Simplitatea aduce succes. N-am spus vorbe multe

(foto: facebook)

Fostul senator liberal a reusit ce si-a propus, odata inscris, ca independent, in cursa pentru un loc in Parlamentul European. Mai exact, Mircea Diaconu a obtinut un mandat de europarlamentar, depasind, fara emotii, pragul minim de 5 %.

(foto: facebook)

Care a fost secretul succesului sau, in conditiile in care suportul logistic a fost destul de limitat – respectiv doua mii de afise si zece mii de carti postale, pentru a fi folosite, in campanie, pe teritoriul intreagii tari? Diaconu a precizat, intr-un interviu acordat, luni, RFI, caa incercat sa se adreseze cetatenilor cat m simplu si mai clar, fara da faca promisiuni desarte. „Simplitatea aduce succes. Simplitatea, normalitatea si concizia. N-am spus vorbe multe, n-am rezolvat toate problemele Romaniei, ci dimpotriva, am explicat cat am putut de clar cu ce se mananca aceasta functie, aceasta demnitate publica de europarlamentar”, a declarat Diaconu.

Totodata, fostul liberal a sustinut, pentru sursa amintita, ca nu s-a bazat pe „nimic exceptional”, adica „nu cu zgomot, nu cu fanfare, ci pur si simplu ca oferta publica, pe care o iei sau n-o iei”.

Conform datelor anuntate de BEC, luni la ora 11, dupa numararea a 96% din sufragii, fostul liberal Mircea Diaconu a fost votat de 6, 92% dintre romani. De asemenea, alianta electorala formata din PSD, PC si UNPR a obtinut la alegerile europarlamentare un scor de 37, 40%, in timp ce PNL a obtinut 14, 86%, iar PDL- 12, 23%.

364 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger