AcasăPoliticaMinistrul Vlad Voiculescu si-a prezentat prioritatile, accentuand importanta increderii in sistemul sanitar

Ministrul Vlad Voiculescu si-a prezentat prioritatile, accentuand importanta increderii in sistemul sanitar

Ministerul Sanatatii are un nou sef, care se declara decis sa lase in urma sa mai multe „lucruri bune” la aceasta institutie, in ciuda faptului ca are un mandat de doar cateva luni.

S-a prezentat simplu: „Vlad”, mentionand apoi ca, de vinerea trecuta incepand, e noul ministru al Sanatatii. Si a marturisit, inca din prima conferinta sustinuta din aceasta noua postura, de membru al Guvenrului, ca ar vrea ca, in procesul de „indreptare” a sistemului din Sanatate sa aiba atat de sustinerea pacientilor, cat si a „marii, marii majoritati a medicilor cinstiti care isi fac meseria, in conditii de multe ori nu cele mai bune”

In acest context, al suportului in vederea luarii unor masuri, Vlad Voiculescu a amintit apoi un aspect esential. „Stim cu totii cat de importanta este increderea in sistemul sanitar (…) este esential ca oamenii sa aiba incredere in sistemul medical romanesc, dar primul lucru pe care trebuie sa-l faci, ca sa castigi sau sa recastigi increderea cuiva, e sa incetezi sa-l minti”, e de parere cel mai nou membru al Cabinetului Ciolos.

Din cate a dezvaluit tanarul ministru, prioritatile sale din postura de sef al Ministerului Sanatatii includ asigurarea „medicamentelor esentiale”, problematica vaccinurilor, dar si investitii la Spitalul de Urgenta pentru copii „Marie Curie” ( extinderea actualei cladiri) si la Spitalul Inimii „CC Iliescu”.

sursa foto: captura TVR

author avatar
Cristina Stefan
71 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger