AcasăPoliticaMinistrul Transporturilor trimite Corpul de control la CFR Marfa, CFR Calatori si...

Ministrul Transporturilor trimite Corpul de control la CFR Marfa, CFR Calatori si CFR SA

Dupa ce DNA a facut perchezitii in cadrul unui dosar in care exista suspiciuni privind fapte de coruptie, ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a anuntat ca trimite Corpul de Control la CFR.

Rus a cerut un „control tematic” la CFR MArfa, dar si la CFR Calatori si la Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA. Totul pentru a se verifica legalitatea in chestiunea privind „incheierea si derularea contractelor de achizitie a serviciilor de mentenanta si reparatii a materialului rulant, incheiate de cele trei companii feroviare din 2012 pana in prezent”, se arata intr-un comunicat al institutiei.

Marti, procurorii anticoruptie au facut mai multe perchezitii la companiile feroviare, in timp ce miercuri DNA a anuntat ca dispus retinerea pentru 24 de ore a sapte persoane, cercetate pentru coruptie. Este vorba de Calin Mitica, afaceristul clujean care controleaza SC Remarul 16 februarie SA si SC Transferoviar SA, Kinga Madarasan, director general al SC Transferoviar SA, Adriian Stefan, director de infrastructura al SC Transferoviar SA, Dumitru Barbacuti, director general SC Remarul 16 februarie SA, dar si Georgel Mihut, directorul Salinei Ocna Dej, Alexandru Teodor Gavris, sef Serviciu Automotoare si ulterior director de tractiune in cadrul SNTFC CFR Calatori SA si Laurentiu Seceleanu, directorul CNCF CFR SA – Sucursala Regionala de Cai Ferate Galati.

200 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger