AcasăPoliticaMinistrul reactioneaza la critici: Procurorii nu fac legi. Nu am stiut ca...

Ministrul reactioneaza la critici: Procurorii nu fac legi. Nu am stiut ca avem un Parlament tricameral

Al doilea mandat de ministru i-a dat lui Toader curajul necesar ”clarificarii” situatiei din DNA

Tudorel Toader a raspuns criticilor formulate deunazi de catre procurorii care au participat la o sedinta in care s-au dezbatut modificarile anuntate la Legile justitiei, explicand, totodata, pasii pe care ii va urma proiectul in cauza.

Incepand prin a spune ca va trimite propunerile privind modificarile Legilor justitiei catre CSM- pentru ca forul are Sectie pentru judecatori si pentru ca are calitate de avizator – si nu si inspre unitatile Ministerului Public (DNA, DIICOT, Parchetul General n.r.), Toader a precizat ca, dupa ce ministerul il va primi inapoi de la Consiliul Superior al Magistraturii, proiectul va fi trimis la Guvern. „Si de acolo incepe procedura decizionala”, a afirmat oficialul guvernamental.

Cat despre recentele reactii dinspre procurori, cum ca „nu isi insusesc” propunerile in cauza, Toader a adus in discutie faptul ca Legislativul roman nu e tricameral. „Pana acum se vorbea despre lipsa de transparenta, de consultare (…) Pachetul de legi (…) pleaca a treia oara la CSM (…) Fiecare participant la elaborarea unei legi trebuie sa-si respecte limitele de competenta constitutionala. Procurorii nu fac legi. Eu nu am stiut ca avem un Parlament tricameral. Un Parlament cu Senat, cu Camera Deputatilor si procurorii care sa voteze legi”, a subliniat ministrul Justitiei.

author avatar
Cristina Stefan
219 afisari

2 COMENTARII

  1. Cum considerați că „fructifică” universitarul, reprezentant al lui Popescu Tăriceanu și al lui Liviu Dragnea la guvernare, experiența acelora cărora încearcă a le „oferi” un „proiect legislativ” ?

  2. DUC ROMANIA SPRE DEZASTRU.
    Tevatura mare este pe Inspectia Judiciara care vedem ca se scalda in ape foarte tulburi, politice, probabil! Rusine! O luam pe urmele Poloniei, deja CE pregateste Suspendarea Dreptului de Vot pentru Polonia dupa multe avertismente, pentru FIX aceleasi probleme trecerea Inspectiei Judiciare sub Ministerul Justitiei, adica sub Control POLITIC! Ma indoiesc insa ca cei de la Brussels vor fi la fel de largi in timp cand e vorba despre Romania, asta a dat de inteles IERI dna Merkel! Avertismentul DUR de Ieri al Reprezentantei Comisiei Europene la Bucuretsi referitoare la Modificarile lui Tudorel Toader arata clar ca Romania e pe drumul pe care MCV-ul va ramane mullt si bine… iar Romania va deveni tot mai marginalizata in UE…si in lume. Ro este condusa PE ULTIMUL DRUM de PENALI, PUSCARIABILI, TRADATORI, TICALOSI, TAMPITI, RETARDATI, CUTVE, ETC. Au distrus economia au furat avutia nationala, au instrainat pamantul, apele si padurile si-au facut averi incomensurabile, acum vor sa schimbe si legile date de DUMNEZEU.PENSIILE SPECIALE, SALARIILE SPECIALE SI LEGILE SPECIALE sunt cele care vor provoca RAZBOI CIVIL in Ro , poate asa o fi normal pt ca toate natiunile civilizate ale lumii au trecut cel putin printr-un razboi civil in care toata lumea se va bate cu toata lumea ESTE INEVITABIL………….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger