AcasăPoliticaMinistrul Pruna: Nu am de gand sa propun nicio masura de gratiere...

Ministrul Pruna: Nu am de gand sa propun nicio masura de gratiere sau de amnistie

Sefa de la Ministerul Justitiei reteaza orice speranta in cazul celor care sperau ca vor scapa de pedepsele pe care le executa la momentul de fata, in baza unor gratieri.

Pe fondul protestelor aparute in penitenciare din mai multe zone ale tarii, in ultima perioada, cu detinuti care fie au refuzat hrana, fie au dat foc unor obiecte din celule, pentru a-si face cunoscute nemultumirile privind conditiile de detentie, dar si a unor specualtii aparute pe aceasta tema, Pruna a tinut sa lamureasca unele aspecte. „Nu am de gand sa propun niciun fel de masura gratiere si de amnistie. De ce? Pentru ca asta nu ar rezolva cauza. Noi avem o problema de conditii in penitenciar. Si presupunand- prin absurd- ca maine toata lumea ar iesi din penitenciar, conditiile raman aceleasi”, a spus-o, cu subiect si predicat, seara trecuta, la Digi 24, ministrul Justitiei.

In opinia oficialului guvernamental, in privinta problemelor din inchisorile autohtone ar trebui ca prioritara sa fie identificarea cauzelor care le-au generat, pentru a le rezolva, si nu vreo alta masura. „Gratierea nu este solutia, solutia este sa umblam la cauza”, a mai punctat Raluca Pruna, la televiziunea amintita.

sursa foto: Facebook

137 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger