AcasăPoliticaMinistrul Oprea anunta: Procedurile de interventie in situatii de urgenta vor fi...

Ministrul Oprea anunta: Procedurile de interventie in situatii de urgenta vor fi regandite

Dupa tragedia in care a fost implicat elicopterul SMURD care s-a prabusit in lacul Siutghiol, din judetul Constanta, in urma accidentului toti cei patru oameni aflat la bord pierzandu-si viata, ministrul de Interne a anuntat, marti, ca se are in vedere o „regandire” a intregului sistem de proceduri de interventie in sistuatii de urgenta.

„Am dispus reexaminarea in regim de urgenta a procedurilor Departamentului pentru Situatii de Urgenta si ale tuturor structurilor cu responsabilitati imediate in astfel de situatii. In acest sens, la nivelul fiecarui judet s-a realizat o analiza a categoriilor de riscuri, in raport de particularitatile acestora si resursele existente pentru interventie imediata”, a precizat Gabriel Oprea, marti dimineata, in cadrul unei videoconferinte ce a avut loc la sediul institutiei in fruntea careia se afla.

In baza acestor date se va elabora Conceptia Unice de Interventie a Sistemului Integrat de Actiune la Situatii de Urgenta. Odata finalizat, proiectul va fi prezentat in cadrul Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta, a mai explicat vicepremierul.

Elicopterele SMURD vor fi mentinute la sol si in perioada urmatoare, timp in care misiunile de urgenta vor fi asigurate de cele doua elicoptere de tip MI 8, 2 de tip MI 17, doua aeronave IAR 316 B si un avion, toate aeronavele facand parte din flotila Ministerului Afacerilor Interne.Ancheta accidentului aviatic din 15 decembrie este in plina desfasurare.

Procurorii urmeaza sa afle ce anume a cauzat prabusirea elicopterului in apele reci ale lacului Siutghiol, drama care a dus la pierderea celor patru vieti omenesti.

165 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger