AcasăPoliticaMinistrul Oprea anunta ca, in sudul tarii, exista posibilitatea evacuarii preventive a...

Ministrul Oprea anunta ca, in sudul tarii, exista posibilitatea evacuarii preventive a populatiei, din cauza ploilor

Aflat, luni, la sediul Guvernului, alaturi de alti resonsabili in domeniu, ministrul de Interne a trecut in revista, in prezenta sefului Executivului, in cadrul Comitetului National pentru Intemperii si Calamitati, masurile luate pana in prezent la nivelul institutiei pe care o conduce, in conditiile in care, in ultimele trei zile, mai multe regiuni din tara s-au aflat sub incidenta unor avertizari de precipitatii semnificative cantitativ, dar si ce actiuni se vor pune in aplicare in intervalul urmator.

Astfel, in ultimele zile, precipiatiile au inundat 303 curti, gradini si anexe gospodarii, peste o mie de hectare de teren arabil si peste 430 de hectare de paduri, a precizat vicepresemierul pentru securitate nationala. Totodata, Oprea a anuntat ca, in localitatile afectate de ape au intervenit peste 46.800 de pompieri, dar si politisti. Reprezentantii MAI au avut ca principala misiune sprijinirea oamenilor, in asa fel incat sa ii ajute sa indeparteze apa din gospodarii, folosind diverse insturmente de interventie- atat motopompe, cat si autospeciale sau autocamioane de interventie.

Din pacate, pericolul producerii de inundatii nu a trecut, deocamdata. Avand in vedere prognoza, Gabriel Oprea a anuntat ca s-ar putea ca situatia din sudul tarii sa impuna evecuarea preventiva a locuitorilor, din calea unui potential pericol cauzat de cumularile de precipitatii.  „In conditiile noilor atentionari meteorologice exista posibilitatea ca in localitatile din sudul tarii – unde va continua sa ploua – sa luam masuri de evacuare preventiva a populatiei. De aceea, cer prefectilor ca impreuna cu primarii sa aiba pregatite variantele de cazare temporara a populatiei”, a anuntat minsitrul de Interne.

Nu in ultimul rand, Oprea a cerut resposabililor locali din judetele din Oltenia si Muntenia, unde exista riscul ca inundatiile sa afecteze si alte drumuri comunale sau judetene, fata de cele pe care circulatia rutiera a fost deja ingreunata de ape, sa puna la dispozitia Inspectoratelor pentru Situatii de Urgenta, pentru fiecare localitate, situatia cu persoanele care au nevoie de asistenta medicala permanenta, pentru a le avea in atentie in perioada urmatoare. De asemenea, pentru judetele din Moldova, unde sunt prognozate lapovita si ninsori, seful MAI a anuntat ca politia rutiera va furniza periodic informatii cu privire la starea drumurilor, astfel incat conducatorii auto sa evite drumurile in care exista pericolul depunerii de polei sau de inzapezire.

author avatar
Cristina Stefan
213 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger