AcasăPoliticaMinistrul Muncii si Familiei a anuntat chiar de 1 iunie: Pana in...

Ministrul Muncii si Familiei a anuntat chiar de 1 iunie: Pana in 2020, obiectivul e sa nu mai avem copii in centre de plasament

Prezenta, duminica, la un eveniment organizat de Ziua internationala a copilului, Rovana Plumb a anuntat doua din obiectivele pe care le are ministerul in fruntea caruia se afla- cel al Muncii, al Familiei si Protectiei Sociale. Ambele au legatura cu cei mici.

Rovana Plumb

Mai exact, ministrul vrea ca, in cel mai scurt timp, micutii de pana in trei ani sa nu mai fie crescuti in centre de plasament. Iar al doilea, ca in decurs de sase ani, copiii din astfel de institutii sa fie integrati unor familii. „Avem o strategie privind drepturile copiilor, pana in anul 2020 cu doua obiective foarte importante. Primul, pe termen scurt – sa nu mai avem niciun copil institutionalizat cu varsta pana la trei ani, se va intampla pana la sfarsitul sesiunii parlamentare. Iar al doilea obiectiv este sa nu mai avem copii in centrele de plasament pana in anul 2020”, a declarat ministrul Plumb chiar de 1 iunie, Ziua internationala a copilului.

In cazul micutilor care risca sa ajunga in orfelinate, se incearca fie reintegrarea lor in familiile biologice fie incredintarea catre plasament in regim de asistenta maternala. O alta varianta luata in calcul de autoritati este aceea a adoptiei.

152 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger