AcasăPoliticaMinistrul Muncii anunta ca ajutoarele sociale vor fi separate de alocatiile pentru...

Ministrul Muncii anunta ca ajutoarele sociale vor fi separate de alocatiile pentru copii

Pentru a se evita ca, in cazul dublarii alocatiilor pentru copii, masura care a intrat in vigoare de la inceputul lunii in curs, ca din iulie unele familii cu venituri modeste sa riste sa ajunga in situatia de a primi un ajutor social mai mic, reprezentantii Guvernului au gasit o solutie: vor separa cele doua masuri de sprijin financiar.

Astfel, se va modifica legea pricind conditionalitatea intre primirea ajutorului de sprijin familial si venitul minim garantat de alocatiile de stat pentru copii. Mai precis, cele doua ajutoare vor fi acordate separat. „Vom decupla alocatia de stat pentru copii, care reprezinta dreptul copilului, de veniturile pe care le obtin parintii si in functie de care se calculeaza beneficiile sociale, respectiv alocatia de sprijin a familiei si venitul minim garantat”, a explicat, marti, social-semocrata Rovana Plumb, aflata in fruntea Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.

Se asteapta ca modificarea – ce se va face, conform precizarilor sefei MMFPS, in baza Legii de abilitare a Guvernului de a emite ordonante- sa fie gata candva saptamana viitoare, de noua masura urmand sa beneficieze cateva sute de mii de romani. „Astfel, 300.000 de familii si 500.000 de copii vor primi alocatia de la stat egala cu ceea ce se promeste in luna iunie si copiii vor primi alocatia dublata conform legii pe care am adoptat-o”, a conchis Plumb.

sursa foto: facebook/Rovana Plumb

161 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger