AcasăPoliticaMinistrul Muncii, Ana Costea, a demisionat

Ministrul Muncii, Ana Costea, a demisionat

Ana Claudia Costea, ministrul demisionar al Muncii (foto: gov.ro)

Prima demisie din Cabinetul Ciolos. Sefa de la Ministerul Muncii a ales sa renunte la fotoliul ocupat, din noiembrie sipana acum, in Guvernul condus de Dacian Ciolos.

Ana Claudia Costea, ministrul demisionar al Muncii (foto: gov.ro)

Vestea si-a gasit confirmare, in urma cu scurta vreme, din directia Palatului Victoria. Decizia vine la doar doua zile de cand, urmare a esecului negocierilor cu sindicalistii pe proiectul de ordonanta de urgenta a Guvernului, in privinta salariilor bugetarilor, s-a speculat asupra eventualitatii ca Ana Costea sa-si dea demisia.

Totodata, odata ce Costea nu va mai face parte din Executiv, urmeaza ca premierul – despre care aflam ca a luat la cunostinta decizia ministrului Muncii – sa ii gaseasca un succesor. „Am acceptat astazi demisia doamnei Ministru Claudia-Ana Costea, care mi-a fost inaintata in cursul acestei zile. In perioada imediat urmatoare voi inainta domnului Presedinte Klaus Iohannis o propunere pentru functia de Ministru al Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice”, se mentioneaza intr-un scurt comunicat de presa semnat de catre Dacian Ciolos si facut public de catre reprezentantii Executivului.

Ramane de vazut care va fi numele celui sau celei desemnate sa preia portofoliul acestui minister, dar si in ce masura se va mai putea mentine intentia premierului ca, saptamana viitoare, sa continue discutiile cu sindicalistii, pe tema proiectului amintit, avand in vedere ca Ministerul Muncii nu mai are conducator.

author avatar
Cristina Stefan
198 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger