AcasăPoliticaMinistrul Justitiei propune amanarea dezbaterii Legii Gratierii

Ministrul Justitiei propune amanarea dezbaterii Legii Gratierii

Tudorel Toader, ministrul Justitiei, le-a propus senatorilor din cadrul Comisiei Juridice, amanarea dezbaterii Legii Gratierii.

Mentionand, in prima faza, faptul ca este „extrem de importanta” gasirea unei solutii pentru a se rezolva problema aglomeratiei din penitenciarele autohtone, seful MJ a precizat ca daca ar fi sa puna intr-o balanta „celeritate rezolvarea proiectului de lege” cu „importanta problemei, a proiectului de lege, a problemei penitenciarelor care trebuie rezolvata”, ar tinde sa incline catre a doua varianta. Si ca „proiectul de lege in forma initiala sau in forma amendata pe parcurs nu reprezinta solutia-miracol, minune, care sa rezolve problemele din peniteciare”.

Mai mult, opinand ca „gratierea este de natura sa rezolve partial aceasta problema”, Toader a explicat ca la Ministerul Justitiei se pregatesc, la data de fata, „alte masuri complementare celei de gratiere a pedepselor”. Drept urmare, considera ca s-ar impune o astfel de amanare a analizarii unui act normativ care sa aiba in vedere gratierea. „Eu consider ca ar fi utila si necesara o amanare a dezbaterii, sa venim din urma cu celelalte masuri complementare, care ar rezolva, in buna parte, problema penitenciarelor”, le-a transmis, in urma cu doar cateva minute, ministrul Justitiei, senatorilor juristi.

Ar mai fi de mentionat faptul ca sedinta Comisiei Juridice a senatului este in plina desfasurare la momentul redactarii acestei stiri.

sursa foto: 7est.ro

author avatar
Cristina Stefan
108 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger