AcasăPoliticaMinistrul Justitiei, noi precizari despre evaluarea sefilor DNA/PICCJ

Ministrul Justitiei, noi precizari despre evaluarea sefilor DNA/PICCJ

Desi a dat de inteles ca nu ar exclude sa apara doua demisii in acest caz, pe fondul evaluarii pe care le pregateste, oficialul guvernamental a subliniat ca nu a sugerat ca ar trebui ca sefii DNA si ai Parchetului General sa si faca astfel de pasi.

Dupa ce anuntase inca de seara trecuta, la un post TV, ca are in plan sa aiba discutii atat cu cu Laura Kovesi, in calitate de sefa a DNA-ului, cat si cu Augustin Lazar, Procurorul General, pana sa faca o evaluare a activitatii lor in fruntea celor doua institutii in care se afla, dupa rececenta decizie a CCR pe marginea anchetei pe OUG 13, ministrul Toader a revenit cu precizari, de aceasta data luni dimineata.

Si anume a reiterat faptul ca vrea sa aiba cate o consultare cu fiecare dintre cei doi, care urmeaza sa fie stabilita in functie de agenda tuturor, pana sa anunte concluziile sale. „Dupa aceasta evaluare, sub aspect profesional si managerial, voi stabili care este calea, procedura de urmat”, a subliniat Tudorel Toader, inainte de a puncta asupra urmatorului aspect: „va asigur ca nu am avut si nu am nicio presiune”.

Va amintim ca, in replica la declaratia sefului de la Ministerul Justitiei, Augustin Lazar a anuntat, luni, ca nu ia in calcul o eventuala demisie.

112 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger