AcasăPoliticaMinistrul Justitiei: Exista premise destul de clare ca MCV sa nu mai...

Ministrul Justitiei: Exista premise destul de clare ca MCV sa nu mai fie necesar

Vorbind pe marginea celui mai recent raport al MCV, ale carui concluzii au fost facute publice in cursul zilei de miercuri, ministrul Justitiei considera ca este unul ‘bun’.

In continuarea situatiei constatate in 2014, si in acest an Comisia „a constatat ca s-au obtinut progrese ce tin de domneiul judiciar”, a punctat Pruna, intr-o conferinta de presa ce a urmat sedintei saptamanale de Guvern. „Putem spune ca, in ansambli, sistemul judiciar a continuat sa dea dovada de profesionalim”, a punctat ministrul. In acest sens, reprezentanta Guvernului a tinut sa le multumeasca procurorilor si judecatorilor care au lucrat in sistem in perioada de cand a fost instituit MCV. „Lor le datoram aceste rezultate”, a subliniat Raluca Pruna.

Un alt aspect important subliniat de catre sefa de la Ministerul Justitiei este acela ca se spera ca, in urmatoarea perioada acest MCV sa nu se mai aplice in cazul Romaniei. „Exista premise, destul de clare, ca, intr-un orizont de timp apropiat, acest mecanism sa nu mai fie necesar”, a punctat ministrul Justitiei, alegand, insa, sa nu se pronunte cu privire la o data cand s-ar putea intampla acest lucru.

sursa foto: gov.ro

author avatar
Cristina Stefan
88 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger