AcasăPoliticaMinistrul Ioan Rus si-a dat demisia din Guvern, dupa declaratiile controversate

Ministrul Ioan Rus si-a dat demisia din Guvern, dupa declaratiile controversate

In zadar si-a turnat cenusa in cap, declaratiile vizandu-i pe romanii din Diaspora l-au lasat fara fotoliul ministerial. Dupa ce, intr-o prima faza, si-a cerut scuze public pentru afirmatiile facute seara trecuta la adresa compatriotilor aflati in afara tarii, la lucru, Ioan Rus a ajuns, joi dupa-amiaza, la Palatul Victoria, unde a stat de vorba cu seful Guvernului.

Dupa circa o jumatate de ore de cand a ajuns la sediul Executivului, s-a aflat ca Rus si-a depus demisia din functia pe care o ocupa in Cabinetul Ponta 4 incepand cu luna iunie a anului trecut.

(captura: facebook.com/victor.ponta)

Informatia a fost confirmata chiar de  catre seful Executivului, Victor Ponta anuntand, totodata, ca a acceptat decizia social-democratului, dar si cand anume sunt sanse sa se afle numele succesorului lui Rus la sefia Transporturilor. „Regret situatia generata de declaratiile dlui Ioan Rus! Acesta si-a asumat raspunderea si mi-a prezentat demisia din functia de ministru! Am acceptat demisia si saptamana viitoare vom discuta despre inlocuitorul la acest portofoliu!”, suna mesajul aparut cu mai putin de zece minute in urma, pe contul de Facebook al premierului Ponta.

Declaratiile la care s-a tot facut referire, pe intreg parcursul zilei, au fost facute seara trecuta, intr-o emisiune la postul TV Digi 24. „Romania are trei milioane de oameni sa zicem din forta activa, in acest moment, in Occident, (…) dintre care un milion fierari-betonisti, zidari, s.a.m.d, lucreaza in constructii, autostrazi, prin Europa. Au poate 1.500 euro salariu. O spun foarte direct: de banii astia copiii se fac golani acasa si nevasta curva. De 700 de euro vin acasa jumatate”, a afirmat Rus, seara trecuta.

Joi, social-democratul si-a prezentat scuze pentru afirmatiile respective, prin intermediul unui comunicat postat chiar pe site-ul Ministerului Transporturilor. „Imi cer scuze daca prin formularea aleasa am jignit pe cineva, dar intentiile mele au fost de a semnala o situatie grava cu care se confrunta multe familii de romani, fara sa-i jignesc, ci chiar compatimindu-i”, sustine Rus.

Dupa ce si-a justificat afirmatiile, vicepresedintele PSD a decis sa renunte la functia detinuta timp ce circa un an in Guvern.

author avatar
Cristina Stefan
160 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger