AcasăPoliticaMinistrul "garanteaza" cu demisia. Preturile la energia termica si la gazele naturale...

Ministrul „garanteaza” cu demisia. Preturile la energia termica si la gazele naturale din productia interna nu cresc de la 1 ianuarie

Razvan Nicolescu insista ca nici preturile la gazul natural produs in Romania si nici la energia termica nu vor creste- pentru populatie- de la 1 ianuarie anul viitor. Ministrul delegat pentru Energie s-a aratat gata sa demisioneze, ca garantie pentru aceste afirmatii.

Nicolescu a demontat supozitiile vehiculate in ultimele zile, cum ca preturile la gaze vor creste, consumatorii de uz casnic, cu aproximativ 35%, incepand cu prima luna a lui 2015. „Va garantez ca pretul la populatie nu va creste pentru gazul natural produs in Romania. Nu va creste pana cel putin la data de 1 iulie 2015, atunci cand, asa cum am promis, voi prezenta un nou calendar de aliniere a preturilor la gaz natural, calendar care se va finaliza la 1 iulie 2021”, a afirmat ministrul.

De asemenea, Nicolescu a demontat si scenariul conform caruia ar urma sa creasca, tot de la 1 ianuarie 2015, pentru populatie, cu 38%. „S-a spus, de asemenea, in spatiul public, ca de la 1 ianuarie 2015 preturile la energie termica platite de populatie ar putea creste cu 38 %. Este absolut fals”, a tinut sa mai precizeze ministrul delegat.

Pentru a intari cele spuse anterior, Nicolescu a sustinut ca e gata sa isi dea demisia, in cazul in care cele afirmate nu se confirma. „Va garantez acest lucru cu demisia mea. Daca nu se va intampla ceea ce v-am spus, daca preturile la populatie vor creste, (…) daca preturile la energie termica vor creste (…) sunt dispus sa-mi dau demisia din functia pe care o ocup”, a concluzionat demnitarul.

Sursa foto: gazetadedimineata.ro

67 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger