AcasăPoliticaMinistrul Educatiei isi face Curaj sa se ia de doctorii plagiatori

Ministrul Educatiei isi face Curaj sa se ia de doctorii plagiatori

Ministrul Adrian Curaj promite ca va rezolva rapid problema doctoratelor plagiate - domeniu in care Victor Ponta este lider incontestabil

Adrian Curaj spune nu numai ca va curata de pete ”sistemul de doctorat” romanesc, dar si ca ii va convinge pe demnitari sa se abtina de la inscrierea si sustinerea doctoratelor cata vreme sunt in functie.

Ministrul Adrian Curaj promite ca va rezolva rapid problema doctoratelor plagiate - domeniu in care Victor Ponta este lider incontestabil

Actualul ministru de resort sustine ca are ac de cojocul plagiatorilor cu staif politic – reprezentati la varf de fostul premier Victor Ponta.  Concret, dupa ce a citit raportul comisiei care a investigat fenomenul plagiatului pe plaiurile mioritice, Adrian Curaj anunta ca va face cunoscute in cateva zile ”toate transformarile propuse” si promite ca modificarile legislative necesare vor fi efectuate ”in urmatoarele saptamani”. ”Cred ca in cadrul institutional normativ stabilit vor fi tratate toate situatiile independent de pozitia celor care au doctorat si vor fi facute recomandari ca demnitarii, pe perioada cat sunt demnitari, sa se abtina sa sustina doctorat sau sa se inscrie la doctorat. Institutiile de invatamant superior si Academia Romana vor avea responsabilitatea analizarii tuturor situatiilor. Vreau sa spun ca deja am introdus in contractul de finantare a universitatilor din Romania obligativitatea ca, pana la sfarsitul semestrului intai sa isi evalueze scoliile doctorale, sa faca prezentarea raportului in Senat, iar apoi sa fie facut public. Voi genera un mecanism care va duce la transformari majore si la stabilirea increderii in sistemul de doctorat din Romania”, a declarat, ieri, ministrul Curaj.

Mentorii puscariasilor scriitori, luati in vizor

Odata rezolvata problema plagiatelor cu rasunet national, Adrian Curaj a indemnat conducerile institutiilor de invatamant unde profeseaza mentorii detinutilor care sufera de febra creatiilor stiintifico-literare ”sa discute subiectele acestea si sa ia decizii prin prisma mentinerii prestigiului lor”. Indemnul a fost prost primit de europarlamentarul PSD Ioan Mircea Pascu, care s-a grabit sa ia apararea profesorilor implicati in elaborarea pe banda rulanta a a ”operelor” nascute supa gratii. ”Pentru ce sa fie pusi profesorii respectivi in discutia <<organizatiilor de baza>> ale institutiilor academice de care depind, ca nu au facut nimic ilegal? Doar pentru ca <<autoritatile>> nu sunt multumite cu existenta acestei prevederi de reducere a pedepselor? Nu e mai usor sa schimbi legea?”, a ripostat Pascu pe Facebook.

author avatar
Simona Badulescu
263 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger