AcasăPoliticaMinistrul demisionar Toba, mesaj pentru colegi

Ministrul demisionar Toba, mesaj pentru colegi

Pe langa faptul ca si-a prezentat demisia de la conducerea Ministerului de Interne, chiar in seara zilei trecute, in care s-a aflat ca DNA-ul cere presedintelui aviz pentru urmarirea sa penala in dosarul DIPI, Petre Toba a ales sa transmita un mesaj adresat colegilor din MAI.

„Am fost onorat sa conduc Ministerul Afacerilor Interne intr-o perioada deosebit de grea in care asteptarile au fost foarte mari”, a inceput prin a mentiona ministrul demisionar, intr-un mesaj postat atat pe site-ul institutiei din fruntea careia s-a retras, la aproape noua luni de la numire, dar si pe cea de Facebook a MAI.

Pe langa aspecte pe care a ales sa le treaca in revista in privinta activitatii ministerului in perioada in care a fost in fruntea sa, in chip de bilant, Toba a tinut sa le multumeasca alor sai colegi, printre altele, „pentru modul in care v-ati facut datoria pe perioada mandatului meu de ministru”.

Nu in ultimul rand, nu a trecut cu vederea faptul ca, din noiembrie incepand, de cand a preluat sefia MAI, a fost tinta mai multor atacuri, pe considerente ce nu au tinut – noteaza Toba- de sfera activitatii sale profesionale. „Am fost permanent atacat inca din primele zile ale mandatului, dar nu pentru ceea ce am facut in plan profesional, pentru proiectele initiate sau activitatea mea ca ministru, ci din alte considerente, de natura politica. Subliniez ca nu am facut politica si nu voi face nici in viitor, nu am urmarit ca functia de ministru sa devina o trambulina pentru a accede in viata politica, ci voi fi dedicat muncii profesionale, voi fi permanent in slujba tarii si a cetateanului, asa cum o fac de peste 26 de ani. In aceasta perioada am rezistat tentatiei de a abandona, deoarece am avut permanent alaturi de mine sprijinul colegilor din ministerul afacerilor interne din toate armele si de aceea, inca o data, va multumesc. Ca om care a lucrat in acest sistem, stiam la momentul investirii ca un an electoral inseamna un an de zbateri. Istoria anilor electorali asta demonstreaza – in anii 2009 si 2012, MAI a avut cate 5 ministri. Cu toate acestea mi-am asumat aceasta provocare, iar prin ceea ce am facut pentru institutie si, in special pentru cetateni, eu cred ca a meritat! Cu deosebita pretuire, Al dumneavoastra Petre Toba”, si-a incheiat ministrul demisionar mesajul adresat colegilor si, implicit, opiniei publice.

sursa foto: Facebook/MAI

417 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger