AcasăPoliticaMinistrul Chitoiu minte de ingheata Fondul de rezerva

Ministrul Chitoiu minte de ingheata Fondul de rezerva

Ca sa poata sa ia bani din Fondul de rezerva, Daniel Chitoiu inventeaza o prognoza meteo alarmanta

Vine o iarna grea. Geruri naprasnice se vor abate, in urmatoarea perioada, asupra tarii noastre. Avertizarea nu vine de la Administratia Nationala de Meteorologie, ci de la Ministerul Finantelor.

Ca sa poata sa ia bani din Fondul de rezerva, Daniel Chitoiu inventeaza o prognoza meteo alarmanta
”Gerul anormal”, mentionat negru pe alb in documentul publicat de Ministerul Finantelor

Ca sa umble nestigheriti in Fodul de rezerva, guvernantii invoca o iarna de cosmar. Argumentul sta scris negru pe alb  in nota de fundamentare a proiectului de Ordonanta de Urgenta privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2014, precum si alte masuri in domeniul cheltuielilor publice .

”Potrivit prognozei meteorologice, va exista un proces de transfer al maselor de aer arctic in Europa, rezultand geruri anormale pentru perioada urmatoare, ceea ce va determina cresterea consumului prognozat de energie electrica si termica pe perioada sezonului rece. In aceste conditii, exista riscul ca autoritatile locale sa nu poata asigura stocurile necesare furnizarii in conditii optime a agentului termic pentru populatie pentru perioada friguroasa in anul 2013”, se precizeaza in documentul postat pe site-ul Ministerului Finantelor Publice. Practic, prin aceasta ordonanta, Executivul va transfera autoritatilor locale bani din Fondul de rezerva bugetara pentru plata arieratelor si a altor cheltuieli. Chestionat pe tema, premierul Victor Ponta a afirmat ca ”gerul este doar la Finante”. ”La mine n-a ajuns un asemenea document. De principiu, sigur ca imi doresc sa primeasca cat mai multi bani, dar nu stiu cand vine gerul. Am intrebat azi la Institutul de Meteorologie si nu vine niciun ger”, a mai spus Ponta.

author avatar
Victor Paun
334 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger