AcasăPoliticaMinistrul Bugetului asigura ca DNA va avea bugetul solicitat in 2015

Ministrul Bugetului asigura ca DNA va avea bugetul solicitat in 2015

Darius Valcov sustine, dupa intrevederea avuta, joi, cu conducerea ministerelelor Justitiei si Public ca DNA-ul va avea bugetul solicitat pentru anul care vine.

Dupa publicarea, pe site-ul Ministerului Finantelor a proiectului de Buget pentru anul viitor, reprezentantii DNA-ului exprimandu-si nemultumirea pentru faptul ca nu au primit alocarea bugetara solicitata pentru 2015, iar suma destinata, de la stat, Directiei Nationale Anticoruptie ar fi mai mica decat cea din acest an, ministrul Bugetului a avut o intalnire atat cu reprezentanti ai conducerii Ministerului Justitiei si al Ministerului Public.

Valcov a prezentat, in cadrul unei declaratii de presa, concluziile acestei intrevederi. Cuvantul de ordine ar fi, din ceea ce reiese din declaratiile ministrului delegat pentru Buget, consens. „In urma intalnirii de astazi cu conducerea Ministerului Justitiei si cea a Ministerului Public, ambele parti au ajuns la un consens in privinta alocarii bugetului acestor institutii pentru anul viitor. Astfel, desi Ministerul Finantelor Publice a alocat sumele cerute de catre DNA, in Minsterul Public au existat unele probleme interne in ceea ce priveste alocarea fondurilor catre ordonatorii secundari”, sustine ministrul.

Insa, adauga Valcov, in urma discutiei avute cu procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, dar si cu ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, neclaritatile au fost inlaturate. „Lucrurile s-au clarificat: DNA va avea bugetul solicitat in 2015. Aceste concluzii va vor fi confirmate si de catre conducerea celor doua institutii”, a punctat social-democratul.

Precizarile DNA

Anterior, intr-un comunicat al DNA, se mentiona ca bugetul solicitat de DNA pentru 2015 este de circa 25 de milioane de euro. „Subliniem ca, luand in considerare fondurile minime necesare bunei functionari a activitatii in anul 2015, conducerea D.N.A. a solicitat initial un buget de aproximativ 25 de milioane euro (echivalent in lei), in comparatie cu un buget de 20 milioane de euro aferent anului 2014. Solicitarea initiala, formulata in cursul lunii iulie 2014, a fost reiterata ministrului Justitiei, respectiv ministrului delegat pentru Buget la data de 29.08.2014, respectiv 3.12.2014, solicitandu-se ca, in plus, la intocmirea Legii bugetului de stat, sa aiba in vedere, atat valorile cerute, cat si mentinerea, in fila distincta, a bugetului DNA, conform prevederilor legale in vigoare”, preciza sursa citata.

sursa foto: olttv.ro

128 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger