AcasăPoliticaMinistrul Aurescu, somat sa-l aduca in tara pe Marko Attila

Ministrul Aurescu, somat sa-l aduca in tara pe Marko Attila

Deputatul Bogdan Diaconu il avertizeaza pe ministrul de Externe ca perioada de gratie acordata in cazul Marko Attila a luat sfarsit, este momentul ca Romania sa actioneze pentru scoaterea fostului parlamentar UDMR de sub protectia Budapestei.

Deputatul Bogdan Diaconu (foto) ii cere ministrului Bogdan Aurescu sa-l scoata pe Marko Attila de sub pretectia Budapestei

Pana nu demult, ministrul de Externe Bogdan Aurescu sustinea ca nu pot fi luate masuri diplomatice pentru aducerea lui Marko in tara deoarece nu exista mandat european de arestare pe numele sau. Mandatul clamat de Aurescu exista de o luna, dar MAE nu misca nimic, acuza deputatul independent Bogdan Diaconu, care il si someaza pe ministru sa rezolve problema. ”Va solicit sa va implicati cu fermitate in predarea lui Marko Attila punand capat astfel umilintei la care este supus statul roman si justitia din Romania. Pentru a rezolva acest caz este suficient sa va amintiti ca reprezentati un stat membru UE si NATO si sa tratati cu Ungaria din aceasta perspectiva, impunandu-va autoritatea (…) Cine va mai lua Romania in serios daca statul roman nu e in stare sa aduca un infractor sa raspunda in fata legii pentru ca institutiile sale tremura de frica Ungariei?”, conchide Diaconu.

 

author avatar
Simona Badulescu
170 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger