AcasăPoliticaMinistrul Apararii, de ZIUA NATIONALA: Sa aducem un omagiu tuturor celor cazuti...

Ministrul Apararii, de ZIUA NATIONALA: Sa aducem un omagiu tuturor celor cazuti pe campurile de batalie

De 1 decembrie, Mircea Dusa, Ministrul Apararii, a tinut sa aduca un omagiu militarilor care s-au jertfit in lupta pentru apararea neamului si a teritoriului romanesc, dar si sa aminteasca de misiunile pe care le-au desfasurat si le desfasoara, in ultimii ani, soldatii romani in Irak si Afganistan.

In ziua in care se implinesc 96 de ani de la Marea Unire, din 1918, seful MApN a transmis un mesaj romanilor. „Romania cea Mare s-a creat prin sacrificiile si cu sangele ostasilor romani, multi dintre ei voluntari din provinciile romanesti din afara granitelor nationale. Ei au raspuns fara ezitare chemarii Tarii, scriind glorioase pagini de eroism in luptele Primului Razboi Mondial. In toate marile lupte purtate de armata noastra, de-a lungul timpului, in Razboiul de Independenta, in cele doua conflagratii mondiale, dar si in vremurile noastre, in misiunile desfasurate in teatrele de operatii, in Afganistan, Irak sau Balcanii de Vest, ostasii romani si-au facut cu prisosinta datoria”, considera ministrul Apararii Nationale.

Dusa a evocat, evocand jertfa militarilor romani, subliniind faptul ca, pe 1 decembrie, e nevoie ca natiunea romana sa-si aminteasca de eroii cazuti in lupte si sa le cinsteasca memoria, asa cum se cuvine. „Se cuvine ca in aceasta sfanta zi sa aducem un pios omagiu tuturor celor cazuti pe campurile de batalie care, prin sacrificiul lor, au aparat interesele noastre nationale si poporul roman”, a mai notat Dusa in mesajul incheiat cu urarea „La multi ani, Romania! La multi ani, romani!”.

114 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger