AcasăPoliticaMinistru turc: Circa 6.000 de persoane retinute dupa tentativa de lovitura de...

Ministru turc: Circa 6.000 de persoane retinute dupa tentativa de lovitura de stat

In conditiile in care Europa e cu ochii pe situatia din Turcia, iar in principalele orase din statul condus de Erdogan atmosfera pare sa se fi mai detensionat, ancheta de proportii avand drept scop pedepsirea persoanelor despre care se crede ca s-ar fi aflat in spatele tentativei esuate de lovitura de stat, de vineri noaptea, este in plina desfasurare.

Astfel ca, la doua zile de la tentativa esuata de puci care a dus la moartea a peste 200 de persoane, la instalarea unei stari de incertitudine la nivel intern, dar si la iesirea pe strada a unui numar semnificativ de persoane, ca raspuns la apelul adresat de liderul turc, un ministru local vehiculeaza o cifra impresionanta in randul persoanelor retinute pana in prezent.

Concret, pana duminica aproape 6.000 de oameni au ajuns sa fie retinuti de autoritatile turcesti, din cate a precizat ministrul Justitiei de la Ankara, pentru agentia de presa de stat, citat de cnn.com. Trebuie spus ca un numar important dintre aceste persoane sunt cadre militare – multe cu functii de conducere in cadrul armatei. Totodata, in ultimele zeci de ore presa internationala a notat ca aproape 2.000 de judecatori s-au trezit schimbati din functii, in urma unor suspiciuni privind posibile legaturi cu clericul Fetullah Gulen. Aflat in SUA, acesta din urma este banuit ca ar fi in spatele tentativei esuate de puci. Clericul a negat, insa, orice speculatie de acest gen.

foto: captura youtube

197 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger