AcasăPoliticaMinistru: Transporturi cu sute de tone de deseuri ilegale, oprite la granita

Ministru: Transporturi cu sute de tone de deseuri ilegale, oprite la granita

O situatie in care cooperarea intre autoritatile autohtone a facut ca mai multe transporturi de deseuri ilegale sa fie oprite la granita, mentioneaza sefa de la Ministerul Mediului.

Anuntul a fost facut luni dimineata, la Digi FM, chiar de catre ministrul Mediului, care a subliniat ca a fost vorba despre transporturi provenind din trei tari europene, totalizand circa 300 de tone de deseuri presupuse a fi fost „verzi”.

Insa la o verificare atenta a documentatiei si a marfurilor transportate s-ar fi constata neconcordante. „Am reusit sa stopam 16 transporturi, nu din Italia, culmea, din Germania, Austria si Ungaria. Cele mai multe din Germania, asta a fost un pic o surpriza pentru noi. (…) Aproape 300 de tone de deseuri ilegale care s-au incercat sa se introduca in tara, sub codul de deseu verde, deseu valorificabil, insa, de fapt, printr-o colaborare foarte buna pe care am solicitat-o intre Garda Nationala de Mediu si autoritatile vamale, transporturile au fost oprite, verificate si -a vazut ca in acei peleti nu erau ceea ce era declarat in hartii”, a anuntat Cristiana Pasca Palmer, la postul de radio amintit.

Nu in ultimul rand, reprezentantul guvernamental a precizat ca o parte dintre aceste transporturi ar fi urmat sa ajunga in mai multe zone din tara, dar si ca toate aspecte sunt supuse unei anchete.

sursa foto: gov.ro

163 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger