AcasăPoliticaMinistrii propusi sa faca parte din Executivul Grindeanu, audiati la Parlament

Ministrii propusi sa faca parte din Executivul Grindeanu, audiati la Parlament

Dupa ce deunazi numele lor au fost anuntate- fie de catre LIviu Dragnea, fie de Calin Popescu Tariceanu, in calitate de lideri ai PSD si, respectiv ALDE- ministrii propusi pentru a face parte din Cabinetul Grindeanu dau primul test in aceasta noua calitate, si anume participa la audierile din comisiile parlamentare de specialitate.

UPDATE 2: Toti candidatii au primit avize pozitive din partea comisiilor reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor.

UPDATE: Intre timp au primit aviz favorabil si Daniel Constantin, copresedintele ALDE, propus in fruntea Ministerului Mediului, dar si Razvan Cuc, viitorul ministru al Transporturilor.

Concret, viitorii posibili ministri raspund intrebarilor adresate de catre reprezentantii acestor foruri de specialitate – atat din Senat, cat si din Camera Deputatilor, urmand sa primeasca aviz din partea acestor comisii. Deja prin fata specialistilor de la Parlament au trecut mai multi potentiali ministri, avand in vedere faptul ca audierile au inceput dis de dimienata. Au primit unda verde pentru numire atat Teodor Melescanu, propunerea ALDE pentru sefia Ministerului de Externe, cat si Carmen Daniela Dan, pe care PSD-ul o doreste in fruntea Ministerului de Externe. De asemenea, aviz favorabil au primit, printre altii, atat Mircea Titus Dobre, viitorul ministru al Turismului, Alexandru Petrescu, viitorul ministru al Economiei, Toma Petcu – propus in fruntea Ministerului Energiei, dar si Ana Birchall, nominalizata ca ministru delegat pentru Afaceri Europene.

Trebuie mentionat faptul ca audierile continua si la aceasta ora la Palatul Parlamentului, ca avizul comisiilor este unul consultativ, dar si ca in decursul orelor urmatoare fiind programat si votul de investitura, precum si depunerea juramantului, astfel incat noul Executiv sa fie investit.

author avatar
Cristina Stefan
77 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger